Help, ik zit vast in het karma……!!

We kennen allemaal wel de therm “karma”. We zien ook het veelvuldige gebruik van het woord karma in negatieve context. Maar Karma is veel meer dan alleen meer een straf omdat we iets niet goed gedaan zouden hebben. Maar niks is minder waar……


Nu, met deze grote bewustzijnsverschuiving, worden we ons met de dag bewuster in welke karma’s we feitelijk vast zitten. Daarmee kan ik ook stellen dat het familiekarma alles bepalend is voor de persoonlijke ontwikkeling. Nu we aan de vooravond van de nieuwe tijd staan, willen we op zielenniveau ons zo snel mogelijk bevrijden van de knellende karmische banden die ons tegenhouden in onze ontwikkeling naar een hoger bewustzijn. Om het iets duidelijker uit te leggen, neem bijvoorbeeld: “De zwaar overspannen jonge vrouw”. Volledig uitgeput nam ze contact met mij op. Ze zag het niet meer zitten, deed jaar in jaar uit haar best om alle schoteltjes op de werkvloer maar ook thuis, met de kinderen en partner, in de lucht te houden en tussendoor nam zij ook een gedeelte van de verzorging op zich van haar steeds ouder wordende ouders. Liefdevol heeft ze iedereen verzorgd en voor de buurt en zelfs voor haar collega’s klaargestaan. Ze herkende zichzelf niet meer, de zo sterke vrouw die voor alles en iedereen zorgde, zonder te klagen, barste de laatste tijd zomaar in huilen uit. Iets wat ze van zichzelf totaal niet herkende. Ze was zichzelf volledig kwijt. Had het idee dat zij er niet toe deed en, dat als het erop aan kwam, er niemand voor haar zorgde. Sterker nog, ze had het gevoel dat anderen totaal niet in haar welzijn waren geïnteresseerd. Na een aantal gesprekken bleek dat de moeder van deze jonge vrouw zich onvoorwaardelijk weggecijferd heeft voor man en kinderen en ook erg betrokken was bij de Kerkelijke buurtgemeenschap. In een volgend gesprek met deze jonge vrouw veroordeelde ze eigenlijk min of meer het gedrag van haar moeder, vooral omdat haar moeder altijd erg bang was wat de buurt over haar kon zeggen. Er waren meer dingen die ze, ondanks dat ze heel veel van haar moeder hield, toch wel een beetje veroordeelde. Vooral ook dat ze nooit tegen haar vader in ging. Want vader kon soms wel erg sikkeneurig zijn en het moest ook altijd zo hoe vader het wilde.  Een dingetje wat ze nooit heeft begrepen van haar moeder, was dat haar moeder dit met een liefelijk zwijgen pikte. In deze casus zien we dat moeder een angst voor confrontatie had en een angst voor afwijzing. We zien ook dat de jonge vrouw eigenlijk in het karma van haar moeder vast zit en hetzelfde gedrag vertoont door geen nee te durven zeggen. Als we kijken hoe zij bij mij in de praktijk kwam: Als jong meisje heeft ze het wegcijferen van haar moeder als waarheid aangenomen en werd dit opgeslagen in haar onderbewustzijn. De jonge vrouw, inmiddels met een eigen gezin, baan en vrienden, ervaarde voortdurend het gevoel niet goed genoeg te zijn, hoe hard zij ook haar best deed.

Ze voelde, naarmate ze ouder werd, dat dit niet langer haar waarheid was. Heel diep van binnen had ze het verlangen los te willen breken van alle verantwoordelijkheden die gewild of ongewild op haar bordje zijn komen te liggen. Ze begreep ook dat als ze haar leven wilde veranderen, de verandering van binnenuit moest komen. De omgeving proberen te beïnvloeden door het goede voorbeeld te geven en haar omgeving proberen te veranderen, heeft ze jarenlang gedaan met als gevolg dat ze overspannen en uitgeput was. Door zich uit te spreken in mijn praktijk, werd zij zich bewuster van haar eigen handelingen en gedrag. Ze ontdekte ook dat zij al dingen voor anderen opgelost had voordat ze om hulp werd gevraagd. De hulpvaardigheid die haar moeder had, was haar feitelijk aangeboren, maar was ook dat wat het onbewuste karma in stand hield. In het hierboven beschreven voorbeeld zien we dus het onvoorwaardelijke wegcijferen van moeder doorgegeven op dochter. En als we verder gaan graven zullen we dezelfde gedragspatronen bij groot- en overgrootouders ook terugvinden.

Wil je meer inzicht in de familie-patronen die jou ondermijnen?

Schrijf je dan hieronder in voor dit bijzondere webinar " Help, ik zit vast in karma"

Webinar; De gevolgen van familiekarma

Datum: Maart 2021

Tijd: 19.30

Tarief: 55,-

Waar: Online via ZOOM

Duur: 60 min. (kan uitlopen)

Ja, ik wil graag de astrologische nieuwsbrief ontvangen

E-mailadres  

Deelnameformulier webinar; de gevolgen van familiekarma

Voor en achternaam  
E-mailadres  
Telefoonnummer  
Stel hier jouw vraag die je graag beantwoord wilt hebben tijdens het webinar.