Déjà vu gevoelens en herinneringen. Vier planeten Retrograde !

01 mei 2017

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn laatste nieuwsbrief heb geschreven. Zoals velen weten, reis ik op dit moment rond in Zuid Amerika en was het erg moeilijk om mij vanuit het Zuidelijk halfrond te verbinden met de energieën van het Noordelijk halfrond. Echter krijg ik vele vragen wanneer mijn volgende nieuwsbrief komt, ik inzicht geef in de energieën die op dit moment spelen en wanneer ik weer workshops geef.  

Op 20 maart begon het astrologische nieuwe jaar. In tegenstelling tot de normaal gesproken uitgaande energieën van de maanden maart en april was het een beetje een sober begin van het nieuwe jaar. Op 20 maart stond de maan conjunct Saturnus en werden we waarschijnlijk met onze neus op alle verantwoordelijkheden gedrukt. Een bewustwording dat we het plezier en de aangename dingen opzij moesten zetten om verantwoordelijkheid te dragen. Een eenzaam, misschien drukkend gevoel. Een paar dagen later, op 25 maart, hadden we nog een opmerkelijke transit. Venus Retrograde (teruglopend) in het teken Ram naar het teken Vissen. De planeet van het relateren, verbinden, schoonheid en liefde verdween onder het licht van de zon (het bewustzijn).  In vaktermen noemen we dit een inferieure conjunctie. Zoals het woord al zegt verdween de behoefte of misschien zelfs de mogelijkheid om je te verbinden en voelde je meer de behoeft om jezelf op de voorgrond te plaatsen. Maar hier bleef het niet bij. Er volgde een astrologisch opmerkelijke gebeurtenis doordat Mercurius ook retrograde begon te lopen en zes dagen tegelijk met Venus retrograde liep. Deze zes dagen waren erg belangrijk en zouden je denkproces veranderen m.b.t. vrijheid door relaties, vrijheid in relaties of vrijheid van relaties of verbindingen.

Terug lopende planeten worden vaak aan karma en vorige levens gekoppeld. Het kan goed mogelijk  zijn dat je in deze periode  déjà vu momenten ervaart. Situaties die je herkend en het idee hebt dit al eerder mee gemaakt te hebben terwijl je weet dat dit niet het geval is. Er kunnen zelfs in deze periode herinneringen vanuit vorige levens op komen. Ook kunnen er mensen in je leven verschijnen vanuit het verleden.

De vragen die in deze periode naar het bewustzijn komen, hebben betrekking op het beeld wat je tot nu toe had van je zelf te verbinden met anderen. Want ook dit schept een verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid kwam aan het licht toen Saturnus (heer van Karma) er nog een schepje bovenop deed door ook retrograde in het teken Boogschutter te lopen. Letterlijk mag jij je afvragen waar en door welke relaties en verbindingen jij je zelf als het ware vast gezet hebt en je beroofd hebt van je innerlijke vrijheid. Welke overtuiging maakte dat jij je wegcijferde in vriendschappen en alle andere vormen van verbindingen? Zoals we kunnen verwachten van Mercurius Retrograde werden velen van ons  geconfronteerd met schokkend nieuws toen Mercurius R. een conjunctie maakte met Uranus.

Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat je in deze afgelopen maanden geconfronteerd bent met kritiek en onvrede van anderen. Schokkend nieuws uit het verleden waarvan je misschien dacht dat het allang en breed opgelost was komt weer even terug om te testen hoe jij jezelf ontwikkeld hebt en hoe je nu met de situatie omgaat. Reageer je zoals je altijd gereageerd hebt? Heb jij je zelf ontwikkeld en kun jij je eigen grenzen bewaken? Of laat jij je mee trekken door emoties vanuit het verleden, waardoor je vanuit emoties reageert en mee getrokken wordt naar het verleden. Venus is op dit moment dat ik deze nieuwsbrief schrijf op de laatste graad van het teken vissen.

Ze wijst nog een keer naar het collectief in haar conjunctie met Chiron, de gewonde genezer en laat je nog een keer zien waar je hulp biedt of geboden hebt wat jou misschien wel beschadigd heeft door je weg te cijferen. Om vervolgens op 0 graden ram voor haar zelf te kiezen en haar eigen weg te gaan zonder de ballast van het collectief mee te dragen.

En natuurlijk praten we hier over een systeem, een patroon wat er ingesleten is of mee gegeven via de bloedlijn. Gelukkig hebben we dan de planeet Pluto die op 20 april in het teken Steenbok retrograde ging lopen. Pluto, de planeet van dood en transformatie die grote schoonmaak houdt in de systemen. Dus ook in de patronen die je bij je draagt.

We zien met 4 planeten retrograde dat we geconfronteerd worden met dingen die van buitenaf komen. De invloed van buitenaf. Zaken waar jij misschien wel helemaal niets aan kunt doen of waar jij je niet bewust van was. Deze maanden zijn uitstekend om naar binnen te gaan en te kijken hoe jij deze informatie en gebeurtenissen ontvangt en hoe je hiermee om wilt gaan. Je kunt in deze periode tot verrassende conclusies komen. Misschien kom je er achter dat jij heel anders denkt, voelt en ervaart dan je omgeving. En dat je mogelijk wijzer bent dan dat je van jezelf dacht. Vier planeten Retrograde voelt als of de kosmische film van je leven even op replay staat. Je wordt een soort toeschouwer. Alsof je afstand kunt nemen in je waarneming en de conclusie trekken dat het werkelijk buiten jou omgaat. Probeer je in deze tijd niet door emoties vanuit het verleden mee te laten trekken, maar hou je hoofd koel!

Auteur: Desirée G.E. van Toor ©ParaHolon 2017