Geplaatst 31-09-2016

Planeten ondersteboven, mensen in de war…. Waar blijft die nieuwe tijd??

We hebben een aantal zware maanden gehad, Saturnus liep vanaf 25 maart op 16 graden boogschutter retrograde. De planeet van karma, discipline, structuur en ook angst. Velen van ons ondervonden deze transit alsof je met running shoes door een moeras probeerde te sprinten. Zwaar en moeizaam, eenzaam en verantwoordelijk voor jezelf en alleen voor jezelf. Velen werden geconfronteerd met zaken die niet afgemaakt waren en vanuit het verleden in één keer weer verschenen. Depressieve gevoelens, je boodschap niet over kunnen brengen. Onzekerheid.

Tja, en dan denk je waar blijft die geweldige nieuwe tijd? Nou, hij is er al. Je moet alleen je bewustzijn veranderen en iets anders naar je situatie proberen te kijken. Want Vader Tijd, heer van Karma probeert je als een beschermde ouder af te remmen, zodat je kunt zien wat er gaande is in jouw leven. Misschien ben je de afgelopen tijd aan je zelf voorbij gegaan. Worstelde je met andermans overtuigingen en had je last van veel zelftwijfel over je gemaakte keuzes.


Saturnus heeft het echt goed voor met ons. Hij laat je door het tijdelijke isolement wat je de afgelopen periode voelde, ervaren wie je werkelijk bent en of je echt de juiste weg in hebt geslagen. Deze periode werd natuurlijk nog is versterkt doordat Mars vanaf 17 april op 9 graden ook retrograde begon te lopen. De planeet van actie, passie, pionieren en overleven. Stond naar binnen gericht. En dat kan als heel lastig, zo niet frustrerend gevoeld hebben. Beiden in het teken boogschutter. Boogschutter is het gebied in je horoscoop van je geloofssysteem,  hogere kennis maar ook reizen, andere culturen, maar in de lagere octaaf arrogantie betekenend.

En welke fantastische mix ervaren we dan met deze, mogelijk meest interessante planetenstand van dit jaar.

We werden gevraagd om ons los te koppelen vanuit de omgeving. Andermans overtuigingen los te laten. Je realiserend dat alleen jouw eigen waarheid voor jou van toepassing is. Je verantwoording zou leren dragen voor jezelf en je zelfgemaakte keuzes.

Mars deed er nog een schepje bovenop en maakte een wijde conjunctie met Saturnus waardoor je hoogstwaarschijnlijk met situaties te maken kreeg dat jij je bewust werd van het feit dat jij je autoriteit buiten jezelf plaatste naar situaties en/ of anderen, die nu, waar beide planeten weer vrolijk vooruit lopen op de zodiac totaal geen autoriteit blijken te zijn.

Gelukkig vond Vader Tijd, Saturnus ons op 13 augustus  op 9 graden boogschutter, volwassen genoeg en heeft zich omgedraaid in de wetenschap dat de meesten van ons wel een lesje geleerd hebben.

Daar waar Mars retrograde ging lopen op 9 graden boogschutter, ging Saturnus weer direct. Het getal 9 wordt in de kabbalistische numerologie verbonden aan de planeet mars. Een getal wat vecht om te winnen. Je moet dit wel alleen doen want het gaat om jouw wens, fantasie en jouw doel die je wenst te bereiken. Een ongebruikelijk event, een fantastisch samenspel tussen Mars en Saturnus op dezelfde graad. Hoe verzin je het…..

Deze afgelopen periode heeft je simpelweg sterker gemaakt. Zodat jij je levenspad weer kunt oppakken zonder van jezelf af te dwalen in andermans overtuigingen. Zoals ik vaak benoemd heb tijdens de lezingen houd de nieuwe tijd in dat wij overgaan van de 3e naar de 5 dimensie. En de 5e dimensie is nu eenmaal individualistisch en is het toch echt de bedoeling om de angsten, overtuigingen meegegeven vanuit vorige generaties los te laten.

Dit artikel is auteurrechtelijk beschermd.Copyright©paraholon2016.Auteur Desireé G.E. van Toor