Gepubliceerd op 05-10-2018

Zons en maanverduisteringen, Venus R. 5 oktober a.s.
Intensiteit, Passies ,liefdes en romances! Tijd voor zelfonderzoek......

In aansluiting op alle eclipsen die we in de afgelopen maanden hebben ervaren zijn we er nog niet helemaal. Vanuit het Zuidelijk halfrond, het leeuwentijdperk waar ik me op kan warmen aan de vriendelijkheid en warmte van Latijns Amerika, komend uit de onrust, agressie en gevecht van het noordelijk halfrond, het Aquariustijdperk, kan ik nu pas ingaan op mijn vorige nieuwsbrief waar vele lezers op zaten te wachten. Tijdens de eclipsen heeft er een verschuiving plaatsgevonden in het collectieve onderbewuste. Dit betekende dat iedereen op zijn/ haar eigen manier de veranderingen zou voelen en de veranderingen waren groots en intens. In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over de ingehouden woede, emoties en het gevoel alsof je ieder moment kon ontploffen. Je voelde het hoogstwaarschijnlijk alsof je een soort van een nucleaire picknick hield op een actieve vulkaan ! .Tja, en dan denken we dat we alles gehad hebben maar niks is minder waar. We leven in een razend snel tempo. Waar een paar levens geleden nog één carrière hadden en één partner over het hele leven zien we nu dat het heel gebruikelijk is om meerdere belangrijke relaties en verschillende carrières te hebben in één leven. De veranderingen op collectief niveau gaan razendsnel. Je zult al wel gemerkt hebben dat vele dingen in je leven zich tegelijkertijd lijken af te spelen. Of als je moeilijk zit dat het lijkt alsof het van alle kanten tegelijkertijd komt. We kunnen deze veranderingen ook in onze dromen waarnemen. Een aantal jaren geleden verwerkten we pas na jaren een gebeurtenis in onze dromen, nu zien we vaak dat een gebeurtenis binnen 48 uren terug komt in de dromen. Zo waanzinnig veel veranderingen dat we het bijna niet meer bij kunnen houden.

Terugkomend op mijn vorige nieuwsbrief: Kort gezegd gaan de maskers vallen en zien we een schifting ontstaan tussen de derde en de vijfde dimensie. Wat houdt dit precies in? Heel simpel, de mensen die vasthouden aan zekerheid en in de materie de zekerheid zien zullen in de derde dimensie blijven. De mensen die de persoonlijke bewustzijnsontwikkeling in zijn gestapt zullen overgaan naar de vijfde dimensie. Kenmerkend voor de afgelopen periode waren confrontaties met jezelf en anderen, ego’s en valse guru’s. Nog even voor de duidelijkheid, in de vijfde dimensie ga je volledig je eigen weg en zie je binnen het probleem de oplossing. De Absolute zelfstandigheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen. De derde dimensie, emotionele afhankelijkheid, angst, onzekerheid, domineren of gedomineerd worden. En vooral wantrouwen.

Hoe merken we dit? Heel simpel, de materialisten zullen nog materialistischer worden en hun territorium c.q. Eigendom (althans waarvan ze denken er recht op te hebben) om het leven proberen te verdedigen en daarmee ook denkend, recht te hebben op meer…..Een typisch kenmerk van de drie D is het nooit genoeg hebben en het nooit tevreden te zijn maar ook de intense angst om kwijt te raken. Mensen, materiele dingen e.d. Wantrouwen in zijn ergste vorm. In de afgelopen periode ben je hoogstwaarschijnlijk geconfronteerd met: “ga ik met de ander mee vanwege zekerheid en blijf ik mezelf verloochenen of ga ik ertegenin en blijf trouw aan mezelf ongeacht de consequenties?” Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat je voor het laatste gekozen hebt en blijft kiezen.


Dus kijk vooral in je eigen omgeving wie je onder 3d of 5d kunt inschalen. Mogelijk worstel je zelf ook nog met een stukje 3d wat je op wenst te ruimen. We kunnen en mogen niet van onszelf verwachten dat we direct met het maken van de juiste keuze in 5d belanden.

Het goede nieuws is, je krijgt de aankomende weken volop ruimte om met deze stukken aan de slag te gaan als Pluto recht gaat lopen. Om het nog iets spannender te maken, Pluto maakt, voor het eerst sinds de jaren dertig, een orbit heel dicht bij de aarde. Dit transformatieproces waar we allen in zitten wordt alleen maar geïntensiveerd. De veranderingen binnen in jezelf zullen opmerkelijk zijn. Je zult merken dat het makkelijker wordt om banden te verbreken die jouw innerlijke groei tot nu toe tegen hebben gehouden. Langzaam stromen de magische momenten en liefde je leven binnen en dit is een andere vorm van liefde als dat we tot nu toe kenden. Geen afhankelijkheid en dominantie, macht en controle meer, maar vrijheid in zijn hoogste vorm.

Ook zal deze week, op 5 oktober om precies te zijn, Venus (relateren, schoonheid, materiele zaken) Retrograde gaan lopen in het teken Schorpioen, die in relatie staat tot Pluto, de transformatie, heer van de onderwereld. Je gaat je energie iets naar binnen keren. Hiermee kunnen we geconfronteerd worden met mensen vanuit het verleden. Karma. Zaken die niet helemaal afgemaakt zijn en die om opheldering vragen. Dit betekent dat we de aankomende weken op zoek gaan naar onze eigen innerlijke waarheid, passies en oprechte liefde. Mogelijk zelfs Karmische liefdes en romances vanuit vorig levens. En het gaat diep, diep, diep. Dus ook de patronen van je ouders en voorouders zullen zichtbaar worden in je eigen verbindingen. Venus beëindigt een cyclus van acht jaar. Bedenk waar je stond in 2010. Je blik zal veranderen en je zult de derde en vijfde dimensie beter kunnen onderscheiden. Zelfverloochening is niet langer aan de orde.

De Orbit van Venus maakt over acht jaar een figuur in de hemel van een vijfpuntige ster, het pentagram, wat verwijst naar de mens in z’n totaliteit. Dus daar waar je acht jaar geleden bent begonnen wordt nu tot een einde gebracht om een nieuwe cyclus in te gaan. Kijk naar de zaken en relaties die je acht jaar geleden hebt opgestart en onderzoek jou persoonlijk resultaat. Deze periode van zelfonderzoek zal tot 16 november aanhouden.

Ik kan je verzekeren dat als jij je aan deze processen overgeeft je, de ene prachtige verrassing na de andere kunt verwachten. Er zullen doorbraken komen in je leven. De reden? Je volgt het pad waarvoor je bent geïncarneerd. En dan hebben we de 5e dimensie, die zal je dingen laten zien waarvan je het bestaan niet kent…….veel van mijn cursisten, van de cursus “Van Onbegrepen Hooggevoeligheid naar Spiritueel Bewustzijn” hebben inmiddels de andere dimensies mogen zien en ervaren. Mijn deelnemers zien inmiddels net als ik de wereld niet langer als een strafkamp maar als een snoepgoedwinkel 😉

Tot slot, op dit moment zit Mars nog in zijn schaduwperiode en maakt een conjunctie met Lilith, in combinatie met Mercurius (informatie, je verwerking e.d.) die een spanningsveld heeft met Pluto de transformer. Wees een beetje op je hoede met bepaalde uitspraken. Door deze hele intense periode van de aankomende weken kan het zo zijn dat er woorden uitgesproken worden die straks niet meer terug te draaien zijn. Probeer zoveel mogelijk bij jezelf te blijven en realiseer je dat, als je gekwetst wordt door de ander, je het niet persoonlijk op jezelf moet betrekken. De ander heeft hoogstwaarschijnlijk geen kwaad in het zin maar spreekt vanuit zijn/ haar eigen ontwikkeling en bewustzijn.

Copyright ParaHolon WTC 2008-2018