Gepubliceerd op 11 mei 2018

Transformatie, Innerlijke kracht en Overgave…… Uranus verlaat het teken Ram…

We zitten nu op de laatste graden van Uranus in Ram. Op 15 mei a.s. zal Uranus in het teken Stier schuiven.Dit betekent dat we een totaal nieuwe kijk zullen krijgen op zekerheid en rijkdom in al zijn vormen.Zekerheden die niet zeker blijken te zijn. Nieuwe systemen zullen nu ingevoerd worden. Waar andere astrologen nog over Brexit praten wat inmiddels allang achterhaald is, zullen er nieuwe systemen verschijnen. Nieuwe systemen die ons zullen beschermen, afgestemd op de nieuwe tijd.

Zoals het nieuwe AVG WET, de vervanging van de wet bescherming persoonsgegevens wordt nu eindelijk na 20 jaar, inclusief lekjes, vervangen. En veranderingen zijn altijd spannend want we moeten het vertrouwde los laten. Met de komst van deze nieuwe wet is half ondernemend Nederland van slag. Dan natuurlijk de cryptovaluta zoals de bit en lightcoin. De nieuwe betaalsystemen die gestaag zijn intrede maken en steeds populairder wordt.Wat houdt deze transit op persoonlijk vlak in?Zo hebben we op dit moment een andere heel spannende transit, Lilith conjunct Pluto in het teken Steenbok. Aiii…. En die ruimt op. Daar waar we ons onveilig voelden, waar we gruwelijk onderdrukt werden, leren we eindelijk NEE en stop te zeggen.Dit betekent simpelweg dat de kosmos jou helpt om voor jezelf op te komen. Dat wat je generaties lang met je mee hebt gedragen, wat via jouw bloedlijn doorgegeven is en waar jouw angst ligt opgeslagen.

Lilith (de slang) in combinatie met Pluto is ongeveer een boa constrictor die de waarheid uit je perst en waaraan je gehoor moet geven. Waar bleef je te lang vriendelijk? Waar gedroeg jij je maatschappelijk acceptabel en heb jij jezelf gruwelijk tekort gedaan? Uit angst om niet aardig gevonden te worden en afgewezen te worden.In ditzelfde moment maakt Mercurius een conjunctie met Uranus. Dus het lager bewustzijn, je verwerkingssysteem wil dat jij begrijpt wat er aan de hand is en dat de sleutel tot jouw echte veiligheid ligt in het feit dat je onder ogen ziet dat jij de enige bent die zichzelf op de rem zet om maatschappelijk geaccepteerd te worden. Het thema voor de aankomende maand zal dan ook zijn: Macht en manipulatie. Door wie laat jij je manipuleren omdat die ander in de gaten heeft dat je onzeker of angstig bent? Lilith daarentegen is een oerkracht die haar eigen systeem hanteert in het teken Steenbok. Zij accepteert niet langer het maatschappelijke gedrag van erbij willen horen en de afwijzing die daaraan verbonden is. Of de intimidatie dat als je niet gehoorzaamt, er grote consequenties aan verbonden zijn en jij het kwaad over jezelf afroept.