Gepubliceerd op:

12 augustus 2017

Kosmisch geknetter, happy new life!

We begonnen het astrologisch jaar op 20 maart jl.. met een conjunctie maan en Saturnus in het teken boogschutter redelijk sober en ingetogen. De bekende lentekriebels ontbraken van alle kanten. Ook hadden we zoveel planeten die de afgelopen maanden tegelijk retrograde liepen. Deze planetaire combinatie maakte dat we sombere gevoelens ervaarden in de maanden maart, april en mei. Alsof je de energie miste om naar voren te treden. De meesten waren vooral met het verleden bezig en anders werd men wel, door zoveel planeten retrograde, geconfronteerd met zaken uit het verleden die nog een laatste keer aandacht vroegen, opgehelderd of afgemaakt moesten worden.

Geen zorgen, wat je gedaan hebt is kracht en kennis verzamelen. Hoe frustrerend het ook voor jou was. Het was de eindperiode voor de afsluiting van een Metonische cyclus van negentien jaren, die op 21 augustus a.s. met een Zonsverduistering bekroond en afgesloten wordt.

Jouw ervaringen, kennis en kracht die je negentien jaar lang hebt verzameld met bloed, zweet en tranen zal er vanaf 25 augustus volop naar buiten komen als Saturnus en Lilith elkaar omarmen (je wilde, primitieve kant) waarna Saturnus op 25 graden zijn normale positie aanneemt en vooruit gaat lopen. De dagen voor de zonsverduistering zullen dan ook flink voelbaar zijn… Het waanzinnige kosmische spektakel van vernieuwing werd al op 22 juli jl. ingeluid met een grote astroïde. Deze astroïde flitste slechts op drie manen (lees achtertuin) afstand van de aarde. Te merken aan apparatuur wat tijdelijk niet meer goed werkte…. Denk aan computers, telefoons, internetverbindingen, auto’s die het spontaan begaven, maar ook je eigen humeur…. Opvliegend, kort lontje en hier en daar een voelbare frustratie……

Daar ik alleen een nieuwsbrief uitbreng als er kosmisch gezien weer een noemenswaardig spektakel aan de gang is, kan ik je bij deze verzekeren dat er nog veel meer op ons af komt de aankomende maanden.

Om te beginnen is op 12 augustus Mercurius, de planeet van communicatie, handel en reizen retrograde gaan lopen in het teken maagd. Het leefgebied in je horoscoop waar je hard werkt, analytisch, praktisch en zelf wegcijferend bent. Het bestrijkt het gebied van je helder denkvermogen. Mercurius retrograde zegt; luister nou toch naar je intuïtie i.p.v. de ratio waar je alles in weg redeneert en onder de mantel der liefde weg poetst. Mercurius Retrograde vraagt simpelweg: klopt jouw denkwijze nog voor jou? Wil je dit nog langer op deze manier? Ben je niet alleen praktisch en vriendelijk voor anderen, maar ook voor jezelf?

Op 21 augustus hebben we dan een spectaculaire Solar Eclipse (zonsverduistering). De maan zal een aantal minuten voor de zon langs glijden en zal de energie van de zon onderbreken. ( alleen zichtbaar in de VS) Dit alles gebeurt op 28 graden leeuw. Vanuit de kabbalistische numerologie verwijst het getal 8 naar transformatie, het getal 2 naar polariteit en samen het getal 10 naar het beëindigen van een langdurige cyclus. Astrologisch vertaald zal de zon (ons zelfbewustzijn of in de lagere octaaf ons ego) eventjes buiten spel gezet worden en zal de maan (ons gevoel en onze basisbehoefte) naar voren treden. Het meest spectaculaire van deze gebeurtenis is dat het zich allemaal afspeelt in het hart van het sterrenbeeld leeuw en de zon en maan een conjunctie maken met de ster Regulus. Vanuit de oudheid staat zo een gebeurtenis voor de val van grote leiders. Op persoonlijk niveau anno 2017 verwijst dit niet alleen naar de val van de koning of leider, maar ook naar de val van het EGO, de valse maskers en valse goeroes. En, nu we toch kritisch kijken, kijk dan even hoe je leven er negentien jaren geleden uitzag. We praten tenslotte over het einde van een grote Metonische cyclus.

TERUG IN DE TIJD, het jaar 1999!

Ga even terug in de tijd en kijk naar 1999. Wat speelde er toen? Waar heb jij je destijds aan verbonden wat achteraf pure onderdrukking zou blijken te zijn? Waar en tegen wie heb je de afgelopen negentien jaar opgekeken en waar en bij wie zocht je erkenning? Een valse erkenning die uiteindelijk alleen jouw ego of het ego van anderen zou kietelen, maar niet je ware ik zichtbaar maakte. Deze Metonische cyclus word nu beëindigd. Een harde leerschool met veel verdriet en frustratie. Zo niet confrontaties met macht en manipulatie die z’n weerga niet kende. Met het besef dat je destijds alleen het beste voor jezelf en iedere betrokkene wilde. Nu, eindelijk na negentien lange jaren van innerlijk volwassen worden met vallen en opstaan, is het tijd om dit verleden achter je te laten en de lessen, hoe pijnlijk ze ook waren, te accepteren met de wetenschap dat deze lessen aansloten op je karma en je tot een voller bewustzijn hebben gebracht.

Nu, de zon een conjunctie maakt met Regulus en vrijwel op het zelfde moment de maan voor de zon schuift, mag jij je gevoel laten spreken en aan je zelf denken. Waar zijn je dromen, (wilde)fantasieën en wensen? Laat je gevoel spreken. Ook al denk je dat het niet maatschappelijk acceptabel is en dat het niet kan of niet mag. Zet dit denken uit (mercurius retrograde zal je hierbij helpen) en volg je gevoel (maan) naar je hart (regulus). Op welk gebied had je koning (in), heerser(es), leider willen zijn en alles willen overwinnen…. Zonder rekening te houden met je verplichtingen, verantwoordelijkheden, je gezin, je familie en je collega’s? Saturnus Retrograde in Boogschutter remde je de afgelopen maanden af en dwong je als het ware om naar binnen te gaan en te onderzoeken wat jou waarheid was. De aankomende week heeft Lilith ( je ongetemde, wilde kant  een rendezvous  met Saturnus (heer van Karma) dit deel in je psyché die vertegenwoordigd wordt door Lilith zal nu begrijpen dat het nodig was om inzicht en structuur aan te brengen in je onderbewustzijn en in je basisbehoeftes. Na negentien jaren van aanpassing mag je eindelijk gehoor geven aan je unieke, ongetemde, wilde kant en jou innerlijke wijsheid.

Kijk naar het drama rondom je hart….. Wat heb je nooit mogen zeggen, uitspreken en waar heb je nooit aan toe mogen geven vanuit maatschappelijke, familiare overwegingen….? Wat ligt daar diep verborgen waar je nooit een stem aan hebt kunnen of durven geven? Uranus doet er nog even een schepje bovenop doordat hij met deze nieuwe maan een driehoek maakt. Dit maakt dat je plotselinge inzichten krijgt die pijnlijk kunnen zijn, maar nodig zijn om deze innerlijke veranderingen waar je al die jaren mee geworsteld hebt naar het bewustzijn te brengen. En na iedere regen is er zonneschijn…. Na iedere periode van donkerheid komt het licht en zo ook na deze zonsverduistering komt er weer licht… Een nieuwe zon voller en krachtige van bewustzijn dan ooit te voren. Het wordt het nog spannender als ik een tipje van de sluier van de toekomst op lift….. Op 17 oktober verwachten we een grote astroïde die  de baan waar onze satellieten die onze gps systemen en mobiel verkeer reguleren zijn geplaatst, doorkruizen.  

In de Hermes Trismegistus context: “Zo boven Zo beneden” ben ik van mening dat iedere gebeurtenis in de kosmos een gebeurtenis op aarde en in het menselijke bewustzijn veroorzaakt dus ook de vier astroïden die onze kant op komen ervaar je als volgt;

Ken je het gevoel als je op een rustige zondag ochtend, dromend en in alle rust van je koffie genietend, in één keer een verschrikkelijke herrie hoort van een langs scheurende motor? Je schrikt helemaal verward op en bedenkt dat je nog van alles moet doen voor maandag ochtend. Dit is het collectieve gevoel wat een astroïde veroorzaakt als ie zo dicht langs de aarde scheurt. In 2014 schreef ik voor het eerst over deze astroïde. De NASA en ook overheden hebben zich jarenlang voorbereid op de komst van deze astroïde. Deze astroïde zal zover bekend niet inslaan. Wel moeten we ons voorbereiden op enorme innerlijke veranderingen en gewaarwordingen. De astroïde ter grote van een woonhuis, zal op 44.000 km afstand langs de aarde razen. Dit zijn de berekeningen van dit moment, maar het kan nog veranderen….. In totaal zullen er nog 4 andere astroïden tot aan het einde van het jaar door onze kosmische achtertuin razen en zullen we dit voelen als onrust in ons bewustzijn en zullen we veranderingen bemerken in onze waarnemingen. Praktisch gezien zullen de astroïden verstoringen veroorzaken in satellietverbindingen, internet, tv en (betaling)systemen. Meer en meer mensen zullen na deze maanden overgaan naar de 5e dimensie en vele malen gevoeliger worden. Ook zullen we meer en meer andere dimensies waar gaan nemen doordat ons normale 3D denken door alle kosmische gebeurtenissen en langs scheurende astroïden op de schop gezet wordt.

Het belangrijkste is, twijfel niet aan jezelf! Stel je open en verwacht het onverwachte!

Happy Solar Eclipse!

Ben je nog niet helemaal klaar met die negentien jaren die gekleurd zijn door de overtuigingen en projecties vanuit je jeugd, je familie of vorige generaties? Schrijf je dan in voor de workshop “De Erfenis, familie karma of familie drama” waarmee je eigen proces van emotioneel volwassen worden versneld zal worden.

Author: Desirée G.E. van Toor

Copyright 2017 ParaHolon