Publicatie op 14-10-2016

Heftige emoties… Slapeloze nachten….IK WIL VRIJ ZIJN!

Volle maan in Ram, 16 oktober 2016

Na het gevoel, je helemaal weg gecijferd te hebben de afgelopen weken, kunnen we de aankomende weken vuurwerk verwachten met Volle maan in Ram conjunct de bliksemschicht Uranus.

Plotselinge inzichten, mensen die onverwacht een bezoekje aan je brengen, overweldigende emoties, rusteloosheid en slapeloze nachten kenmerken deze astrologische periode.

De maan (gevoel, emoties, basis veiligheid) in Ram wil pionieren en vrij zijn. Maar iedere volle maan betekent een oppositie met de zon (zelfbewustzijn, ego) de mix tussen gevoel, verstand en primaire behoeftes. De vraag; Ik of de ander! zullen de aankomende weken tot een climax komen. Om dit nog iets spannender te maken vormt de zon een spanningsveld met Mars (voor jezelf opkomen) en Pluto. (transformatie, angst, macht en controle)

Zeker nu er sprake is van een Super Moon zullen de gevoelens en emoties ontzettend sterk zijn. De maan staat voor de 5e keer dit jaar heel dichtbij de aarde waardoor we de energieën van de maan sterk kunnen waarnemen. Optisch gezien zal de maan ook groter lijken omdat de maan zo dichtbij de aarde staat. We zullen ervaren dat we ons niets meer willen laten vertellen en onze eigen weg willen gaan zonder nog langer gehoor te geven aan emotionele manipulatie of dat iemand anders ons zijn/ haar wil op legt. Zoals iedere volle maan invloed heeft op eb en vloed zo heeft de maan net zoveel invloed op onze gevoelens.


Reageer je emotioneel vraag jezelf dan af waar je jezelf afgeremd hebt of wie, welke situatie jou het gevoel geeft dat je niet jezelf kunt zijn. Vraag jezelf af op welk levensgebied je te hard voor jezelf of misschien te hard voor een ander bent geweest. De maan is erg gevoelig voor projecties. Dat wil zeggen dat we , zeker met overwerkte emoties, sneller geneigd zijn de ander de schuld te geven. Uranus in de mix zorgt er dan voor dat we kunnen rekenen op een emotioneel vuurwerkje! Je gaat je namelijk innerlijk verzetten.

Alles draait in de laatste helft van 2016 om je innerlijke zelfstandigheid. We hebben ook te maken met andere lastige astrologische aspecten . Het ogenschijnlijke conflict tussen dienstbaarheid, jezelf wegcijferen en leren om op een gezonde manier voor jezelf op te komen door je grenzen beter te definiëren. Zowel naar jezelf als naar de ander (omgeving).

Het is niet alleen kommer en kwel, ben je al zover dat je het e.e.a. verwerkt hebt dan kan dit ook een fantastische transit zijn. Een transit waar je weer in contact komt met je eigen creativiteit en je spontaniteit. Misschien besluit je wel op het laatste moment een reisje te boeken, spreek je onverwacht af met een stel leuke vrienden en heb je de avond van je leven of ontmoet je die andere Alien die wel bij je past ;-)

Voor de mensen die nog wel het e.e.a. te verwerken hebben kunnen een afspraak bij mij maken voor een astrologisch consult. De dames die moeite hebben om voor zichzelf op te komen en voelen dat ze een wandelend vaatje buskruit zijn, kunnen zich nog inschrijven voor de fantastische workshop “Bitchcraft, de Oerkracht van de vrouw” 


Author: Desireé G.E. van Toor Copyright ©Paraholon 2008-2016.