Gepubliceerd, Cusco 12-11-2018

16 november 2018 Venus Direct!!

Liefdesdrama’s, Zielenpijn, Inzichten en Bevrijdende Veranderingen

Ohhw boy……… Er gebeuren op dit moment zoveel dingen tegelijk in de kosmos dat zelfs wij, de Astrologen op dit moment naar lucht zitten te happen.

Hele grote shifts die elkaar achtereen opvolgen. We hebben als eerste een hele grote verandering kunnen voelen in de weken voor 6 november. De Noorder Maansknoop, onze Karmische wegwijzer veranderde van het teken Leeuw naar het teken Kreeft. De laatste 18 maanden waren we op collectief niveau vooral bezig met ons eigen zelfbeeld, hoe we ons konden onderscheiden van de massa, onze individualiteit en de macht en controle over ons eigen leven te hervatten. De strijd was hevig en zal zeker nog een tijdje in je systeem nawerken. Conflicten en confrontaties met andere ego’s, de wil van de ander versus je eigen wil hebben vooral de laatste maanden waarschijnlijk je leven gekenmerkt.

In de weken voor 6 november zul je waarschijnlijk al het één en ander los hebben kunnen laten. Aspecten zoals verantwoordelijkheid, het verzorgen van anderen, zelfliefde, persoonlijke veiligheid en thuishoren, zullen meer de focus hebben gekregen. Deze energieën zullen tot juni 2020 voortduren en hebben we op deze vlakken het e.e.a. op te ruimen. De Noordknoop staat nu op 29 graden Kreeft en de Zuidknoop op 29 graden Steenbok. Een kleine bijkomstigheid is dat je nu heel duidelijk voelt wat de invloed van de interacties, de angsten en onzekerheden van je ouders op jou hebben gehad. Dit noemen wij in de Astrologie de ouder-as. Herinneringen, pijnlijke momenten en gevoelens m.b.t. autoriteit, jeugdtrauma’s en de invloeden hiervan op je eigen relaties zullen sterke emoties op kunnen roepen.

Op relationeel niveau werden we de laatste 40 dagen geconfronteerd met liefdesdrama’s en relatieproblemen in de breedste zin van het woord dus ook zakelijke en collegiale relaties.

De laatste 40 dagen heb je de kans gekregen om naar binnen te gaan en je zelf af te vragen wat jij nodig hebt binnen je verbindingen met anderen en hoe je mannetje te staan.

Je zult hoogst waarschijnlijk aan jezelf gemerkt hebben dat je wat minder sociaal en misschien ook wat onzeker was en wat meer de behoefte had om je terug te trekken. Deze periode kenmerkte zich vooral door onverwerkte emoties die boven kwamen. Karmische, hele intense ontmoetingen (ook vanuit vorige levens) die met dezelfde lichtsnelheid zoals ze in je leven kwamen door inzichten of misverstanden, ook weer met dezelfde snelheid vertrokken.

Vanaf 16 november zullen dit onrustige gevoel en twijfelachtige gevoelens, het niet weten wat je wel wilt of hoe je verder moet, verdwijnen en zal er meer balans in je interacties komen. De planeet Venus (relateren, schoonheid, liefde, financiën, eigenwaarde e.d.) zal op 16 november als herboren tevoorschijn komen en zal met haar nieuw verworven inzichten de aankomende 18 maanden de trend zetten voor al je relaties en één op één verbindingen. Vele gevoelens waar je vanaf september mee geworsteld hebt zullen eindelijk op hun plaats vallen.

Venus verdween in haar donkere en eenzame dagen onder het licht van de zon. (Het ego, zelfbewustzijn, macht en egoïsme). Ze werd compleet overschaduwd door de zon. Het kan zijn dat je in deze periode bent gaan inzien of er mee geconfronteerd werd, dat jij je de laatste jaren of mogelijk je hele leven, voor iemand anders of anderen weg hebt moeten cijferen, gedomineerd werd of overruled werd.

Dit kan een kind, ouders, partner, een familielid, een vriend of vriendin geweest zijn. Zoals ik al eerder schreef, een hele emotionele periode waar er door de vele achtereenvolgende inzichten veel verdriet bij je naar boven kwam. Hiermee gepaard heb je waarschijnlijk ook het inzicht verworven dat je bepaalde dingen niet langer tolereert en jij je niet langer op deze manieren laat behandelen.

De aankomende weken voel je dan ook veel duidelijker wanneer er weer eens iemand over je grens probeert te gaan of je respectloos behandelt, wat je in het verleden voor lief hebt genomen om de vrede te bewaren of een confrontatie uit de weg te gaan.


De collectieve veranderingen zijn dermate groot dat wij heel anders beginnen te kijken naar wat er om ons heen gebeurt. De mensen met wie we dagelijks te maken hebben, de motivaties van anderen worden zichtbaar, maar ook het inzicht dat sommigen helemaal niet zo eerlijk zijn zoals je altijd gedacht hebt of zoals ze zich tegenover jou geprofileerd hebben.

Probeer jezelf niets te verwijten waarom je bepaalde dingen niet eerder hebt kunnen zien. Probeer te begrijpen dat je er simpelweg niet eerder aan toe was. Je bewustzijn kon het nog niet aan om dit te zien. Maar geen nood, je krijgt hulp van onze verfrissende planetaire herrieschopper Uranus (plotselinge inzichten, schokkend nieuws, individualiteit, de rebel, innerlijk en uiterlijk verzet) die eventjes van het teken Stier (zekerheid en stabiliteit) terugloopt naar het teken Ram (pionieren, ontdekken, strijden, innerlijke en uiterlijke vrijheid). Dit betekent dat jij nu langzaam voelt wat jouw ware richting is, waarvoor je onbewust gevochten hebt en ook nu bewust voor wilt vechten om je eigen individualiteit en je droom neer te zetten. Je zult meer en meer je eigen ware roeping voelen en onder ogen zien. Een belangrijke innerlijke verandering zal dan ook het gevoel van zelfstandigheid zijn. Doordat Uranus ook even het teken Stier bezocht heeft, zien we wat duidelijker de vaste zekerheid en stabiliteit die ons eigenlijk tegen heeft gehouden om voor onszelf, onze eigen persoonlijke dromen of persoonlijke roeping op te komen en ons Karmisch verzwaard heeft (angsten om dingen of mensen kwijt te raken en ons daarmee gevangen hielden).

Op een ander niveau kunnen we vanaf 16 november heerlijk dromen over wat we werkelijk willen. Mars gaat na een opmerkelijk lange periode, eindelijk het teken Vissen binnen. Hiermee zullen de energieën verzachten en zal er veel minder strijd zijn dan de afgelopen maanden.

Drie dagen voor 16 november t/m drie dagen na 16 november is het belangrijk om goed op te letten. Er vindt in één dag, 16 november, een megashift op verschillende niveaus plaats doordat Venus recht gaat lopen, Mars van teken verandert en een dag later Mercurius (de planeet van handel, communicatie, ons verwerkingssysteem) ook terugloopt en een vierkant maakt met Neptunes. Dit betekent dat op dagelijks, praktisch niveau er heel wat mis kan gaan in alles wat met communicatie te maken heeft. Misverstanden, bankpasjes kwijt, verlies en zelfs fraudeleuze zaken e.d. Op een ander niveau is deze planetenstand heel geschikt om meer je intuïtie en je gevoel te volgen. Je open te stellen voor de fijnere energieën. Zeker met Mars in Vissen zou dit nog wel eens een hele verrassende, magische en romantische periode kunnen worden. Binnen de Karmische verbindingen en personen uit het verleden (ook vorige levens) die vanaf 5 oktober eventjes in je leven kwamen, heeft er ook een selectie plaatsgevonden en zal het kaf van het koren gescheiden zijn. Die Karmische verbindingen die werkelijk voor je voorbestemd zijn, daar waar je van groeit en energie van krijgt, zullen weer terugkomen in je leven. De mensen waar je moe van wordt, die je energie kosten en je zelfbeeld aantasten zullen met zekerheid verdwijnen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Deze zaken worden Kosmisch voor je geregeld.


Heb je het idee dat je toch nog vast zit of geen helderheid hebt in bepaalde verbindingen, neem dan contact op voor een individueel Astrologisch consult via info@paraholon.nl

Copyright ParaHolon WTC 2008-2018

Author: Desirée G.E. van Toor