Publicatiedatum:

Nunspeet, 21 sept. 2019


18 sept jl. Saturnus direct. einde van 4 maanden weerstand, Vecht voor je dromen, mars driehoek Pluto.......


Het is weer zover, de laatste nieuwsbrief vanuit Nederland voor mijn vertrek naar Zuid-Amerika…

Ik werd de laatste tijd vaak gevraagd wanneer de volgende nieuwsbrief zou komen, maar zoals ik vaak aangeef schrijf ik alleen een nieuwsbrief als we spectaculaire verbindingen in ons heelal kunnen verwachten en daar viel de volle maan van vorige week in mijn beleving niet echt onder. De volle maan is eigenlijk alleen een vergrootglas voor andere planeten. De emoties die daaraan verbonden zijn duren vaak maar een dag of twee, drie! Tenzij er natuurlijk sprake is van een Maans- of Zonsverduistering! En deze volle maan, in het teken Vissen, was wat gevoeliger en emotioneler en belichtte de Zon, Mars, Mercurius en Venus in Maagd, het teken van dienstbaarheid, details en het dagelijks leven met als gevolg dat we rondom de laatste volle maan spontaan begonnen schoon te maken, administratie bij te werken en de tuin te snoeien met een licht emotioneel tintje omdat je het allemaal zo snel mogelijk klaar wilde hebben en er geen hulp voor handen was 😊.

Maar wat ik veel spannender vond, was dat we de laatste weken op een veel dieper niveau veel weerstand en vermoeidheid gevoeld hebben. De reden daarvan is: De stappen die Saturnus deze week zou gaan zetten. Om iets voor 11 uur op de ochtend van woensdag 18 sept, draaide Saturnus, heer van karma, stabiliteit, zelfrespect, integriteit en zelfdiscipline, maar ook soberheid, weerstand en angsten, direct en maakte een start om weer vooruit te lopen.

Doordat Saturnus vier maanden achteruit heeft gelopen en de energieën van Saturnus heel intens naar binnen gericht waren, worden de zaken in de aankomende paar weken helder. Deze transit zal met zekerheid een stuk bevrijding geven. Ook zullen er weer een hoop maskers vallen, die van anderen maar ook van jezelf. Laagje voor laagje worden de emoties weg gestript en wordt je blik helderder.

Een dingetje met Saturnus retrograde is dat je de afgelopen maanden mogelijk geconfronteerd werd met mensen die over je grenzen walsten of niet helemaal zichzelf waren en zich anders profileerden als dat ze werkelijk zijn. Daarmee doel ik op mensen die wegliepen voor hun verantwoording en het handig bij jou neer konden leggen. Of zich als een (valse) autoriteit profileerden vanuit Ego, status of simpelweg macht en controle over je probeerden te houden, vaak gepaard met een berg manipulatie. Door de inwaartse energieën was het erg lastig om je grenzen te bewaken of nee te zeggen. Niet zozeer omdat je dit niet wilde, maar omdat je mogelijk je eigen grenzen niet helemaal zag. Als het goed is zal het nu allemaal wat duidelijker worden en zul jij je mogelijk ook stabieler voelen in de keuzes die maakt en de stappen die je gaat zetten.

Gevoelens als verwarring en zelftwijfel werden versterkt doordat Jupiter (geloof, hogere kennis, filosofie) bijna heel 2019 een spanningsveld veroorzaakt met Neptunes (de planeet van Inspiratie, dromen, spiritualiteit, illusie, oneerlijkheid en vooral vast zitten in zien wat je wilde zien). Dus gevoelens van verwarring, in combinatie met het gevoel van stagnatie (Saturnus), niet wetende welke koers je moest varen zullen niet helemaal onbekend voor je zijn.

We kregen de laatste 4 maanden, gedurende de periode dat Saturnus Retrograde liep, de kans om naar binnen te gaan en alles wat we wilden bereiken of wilden veranderen te toetsen op onze innerlijke waarheid. Saturnus dwingt ons als het ware de realiteit onder ogen te zien! Maar dat is niet het enige……

Zien wat we willen

Zien wat we willen zien en geloven in een betere wereld (Jupiter vierkant Neptunes), en dat jij het beste met de wereld voorhebt en de wereld met jou, is het ene……

Maar het handelen vanuit zelfrespect en integriteit (Saturnus) is iets heel anders…. Hierin zal Saturnus jou door een muur met groot stopteken confronteren door je een soort van tegen te houden en je als een oude wijze leraar confronteren met de realiteit, oftewel Karma (de situaties die zich keer op keer blijven herhalen in je leven). Voor je beeldvorming, het besef dat de situatie zich al veel vaker voorgedaan heeft en het inzicht dat je zonder absoluut eerlijk tegenover jezelf te zijn, je niet meer verder komt.In deze periode, de overgang van de 3e dimensie (angsten, overtuigingen en emotionele afhankelijkheid die je mee hebt gekregen vanuit je bloedlijn) naar de 5e dimensie (een geestelijk onafhankelijk bestaan, levend vanuit bewustzijn en vertrouwen) vraagt ons absoluut eerlijk te zijn ten aanzien van onze eigen innerlijke waarheid en de tijdsgeest, is dat alles wat vals en vertekend is zal worden afgepeld.

De afgelopen maanden zul je gevoeld hebben dat je in een soort vacuüm zat en niet vooruitkwam of mogelijk zelfs tegengehouden werd door externe factoren. Nogmaals, zelfs ons lichaam reageert op deze energieën en zul jij je vermoeid gevoeld hebben en vooral geen zin (weerstand) vernomen hebben om zaken op te pakken. Vooral de laatste week vanaf de laatste volle maan zul je meer weerstand dan voorheen gevoeld hebben.

Het goede nieuws is dat je in die periode van Saturnus Stationair (stilstand), in wezen kracht aan het verzamelen was om naar een bepaald punt te werken en schoon schip te maken met het verleden, situaties en mensen die je belemmerden. Maar deze keer vanuit Integriteit en vooral zelfrespect.

Tegelijkertijd hebben we natuurlijk de transit van Jupiter vierkant Neptunes die enerzijds veel verwarring kan brengen maar anderzijds je ook hele mooie dingen kan brengen, mits jij je een soort van overgeeft aan het hogere…aan het vertrouwen dat de dingen goed voor je zullen uitpakken, ook al gaat het niet helemaal zoals dat je voor jezelf bedacht hebt. Dit zijn bij uitstek ideale energieën om je dromen en wensen te realiseren en door Saturnus die ook vorm is, in de Fysieke wereld neer te zetten. En wat je dromen zijn zal nu nog duidelijker worden doordat Mars een intens driehoek vormt met Pluto (heer van de onderwereld, volledige transformatie, dood en wedergeboorte). Deze transit draait van zwerfkei tot aan kiezelsteentjes alles om en je zult merken daar waar je interesse echt ligt, je tot op de bodem de dingen uitzoekt en strategisch te werk gaat om je doel hierin te bereiken. Of het nu gaat om je eigen spirituele ontwikkeling, de laatste fobische angst of een ander persoon waar je gevoelens voor hebt…je gaat tot de bodem. Een ideale periode om in je kracht te gaan staan en vastbesloten te detoxen….

Nog een laatste dingetje. Deze week is er een in-conjunct tussen Mercurius- (ons verwerkingssysteem, denken, communicatie e.d.) en Uranus (plotseling inzicht, bliksemschicht, hogere kennis, rebelleren en het beterweten) Het is heel verstandig om een beetje op je woorden te letten gedurende deze week. Soms kunnen (pijnlijke en kwetsende) woorden zonder nadenken eruit flappen en kunnen er net te snel conclusies getrokken worden waar je over een paar weken flink spijt van kunt hebben.


Ben je na deze periode van weerstand toe aan een serieuze spirituele onderbreking in de donkere wintermaanden? Schrijf je dan in voor de Magische Winter Workshop op 8 jan. 2020


“Het leven en Lijden van Maria Magdalena”


Deze workshop laat je kennismaken met het Karma van een zelfstandige vrouw in een wereld vol angst en onderdrukking.

Tijdens deze workshop leer jij je verbinden met de allerhoogste energieën en leer je kracht te putten uit de kennis die zij bezat om te overleven….

Onderdeel van deze bijzondere workshop is een fantastische winter BBQ…en Glühwein…. En natuurlijk gelijkgestemde zielen die niet meer in sprookjes geloven maar klaar zijn voor de realiteit! Lees hier alles over deze fascinerende workshop : "Het leven en Leiden van Maria Magdalena"


Gedurende de periode van 23 sept. t/m 17 dec is het door mijn verblijf in Zuid-Amerika alleen mogelijk om Astrologische Skype consulten te boeken. Boek hier je Astrologsisch consult


Auteur: Desirée G.E. van Toor

CopyrightParaHolon WTC 2008-2019