Publicatie 08-10-2014 Global Shift

Op dit moment 7 oktober 2014 hebben vele mensen een angstig en onrustig gevoel. De afgelopen 3 dagen is het een waanzinnige drukte om mij heen, ik krijg vele vragen per sms, mail, telefoon, skype, facebook en van cliënten wat er aan de hand is omdat men zich niet goed voelt. Dit heeft mij doen besluiten om toch even een klein artikeltje op facebook te plaatsen om aan te geven wat er in onze hemel en op onze aarde gebeurd.

Op 4 oktober ging Mercurius retrograde lopen in het teken schorpioen. Dit is de planeet van communicatie, handel en reizen. Echter, loopt hij terug. Dit betekend veel misverstanden, afspraken die niet nagekomen worden, zaken die afgezegd worden, verbogen zaken/ gebreken die aan het licht komen e.d. Deze transit betekend dat we voor een periode van 3 weken een beroep moeten doen op onze intuïtie, een donker en onbekend gebied en niet de ratio.

In het teken schorpioen betekend dit dat we in deze periode moeten kijken naar onze emoties, gevoelens en taboes. Deze transit gaat heel diep en is heel intens voor de meesten van ons. We worden met gevoelens geconfronteerd die ons laten denken aan; en verwijzen naar oud zeer waar we de macht en controle verloren hebben. Het kan een herinnering zijn of een karma wat zich tot nu toe herhaald in je leven. Door Mercurius retrograde in schorpioen krijgen wij de gelegenheid om nog een keer naar deze oude emoties te kijken. Daarnaast koersen we op een vrij heftige eclipse (volle maan) af die morgen 8 oktober exact is in het teken ram. We lopen er nu naar toe dit betekend dat de energieën voorafgaand op de eclipse heel heftig kunnen worden. Waak ervoor niet in emoties los te barsten J Onze maan staat voor de primaire behoeftes en je emotionele basis. Deze maan in ram wordt flink belicht en kan erg veel onrust veroorzaken.

De emoties die nu los komen kun je het beste met een pingpongballetje vergelijken die stuitert tussen voor je zelf op komen en je emotioneel los koppelen of diplomatiek, vriendelijk en beleefd blijven en je frustraties weg vegen onder de mantel der liefde, je wat anders voordoen (ego) om aardig gevonden te worden (zon conjunct venus). De polariteit tussen ik en anderen.

Gesteund door Mercurius retrograde in schorpioen die voorzichtig wijst naar je pijnplekken waar jij je emoties en gevoelens hebt onderdrukt en je zelf hebt weg gecijferd, wat aan je knaagt en wat je maar niet los kunt laten. Geen nood, deze transit wordt slechts versterkt door maan oppositie zon en een stevige maar onzichtbare maansverduistering. Dit is een verwijzing dat we ons te lang bezig gehouden hebben met valse veiligheid omdat we onze ware gevoelens en emoties te beangstigend vonden om onder ogen te zien en daarom alleen bleven worstelen met onze ellende (maansverduistering). Een verwijzing dat je, je anders profileerde dan je werkelijk was.

Je krijgt nu gelegenheid om naar je innerlijk te kijken en je los te koppelen van overtuigingen die niet langer overeenstemmen met wie je was. Dit sluit aan op de global shift oftewel bewustzijnsverschuiving die we op dit moment doorleven . Dit kan slapeloosheid en gevoelens van onrust, angsten en onbestemde voorgevoelens veroorzaken.

Na deze periode zal de rust terug keren en zullen wij totaal nieuwe inzichten ten aanzien van ons zelf en van anderen hebben gekregen. Wij zijn gevoeliger geworden en is onze realiteit veranderd. Maar het allerbelangrijkste is dat we na deze week onze eigen gevoeligheid kunnen zien.

Zo boven, Zo beneden

Welkom in de nieuwe tijd!