Nederland, Publicatie 21 maart 2019

3e Supermoon in weegschaal, Zon 0 graden Ram!! De beste wensen voor het Astrologisch Nieuw Jaar......

Zoals vanuit de oudheid bekend is, vieren wij het Astrologisch Nieuwjaar precies op de Lente Equinox als onze zon op 0 graden Ram staat en zal ons nieuwe jaar beginnen op 21 maart a.s.

De planetenstand op 21 maart zal doorslaggevend zijn voor het hele jaar….. en laat het nu toeval zijn of niet maar op 20 maart hadden we Mars, Venus, Pluto en Jupiter op 22 graden… een heel bijzonder en indrukwekkend event.

Voor de mensen die hier niet mee bezig zijn, het getal 22 is een mastergetal en wordt verbonden aan een totale transformatie. In dit geval kunnen we aannemen dat hoe wij voor onszelf opkomen (Mars) ten aanzien van onze relaties, vrienden, familie en collega’s (Venus), wij volledig zouden transformeren, dingen en mensen achter ons zouden laten (Pluto) en hiermee ons geloof volledig zouden veranderen (Jupiter). Overigens komt het getal 22, 22 keer in de Bijbel voor. Het enige getal wat zoveel voorkomt en duidt op grote innerlijke maar ook uiterlijke veranderingen. (Meer over communicatie met getallen vind je binnenkort op YouTube/ Desiree van Toor).

Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats één dag voor de Supermoon (volle maan in Weegschaal) op 21 maart en tegelijkertijd wandelt de Zon op 0 graden Ram het Astrologisch Nieuwjaar in. Dit betekent, hoe moeilijk en lastig het ook voor je is om afscheid te nemen van mensen en omgevingen waar je in vast zat, je nieuwe initiatieven en nieuwe stappen gaat zetten richting je eigen toekomst.

In de aankomende periode is het belangrijk om te kijken hoe jij je leven geleefd hebt en in hoeverre jij je hebt aangepast aan je omgeving. Dit kan in het gezin, familie, maar ook je werkomgeving geweest zijn. Je hebt een hoop informatie, weerstand en zelfs verdriet over de afgelopen jaren verzameld en opgekropt op deze levensgebieden, waarmee je ook je wensen en dromen hoogstwaarschijnlijk hebt geparkeerd. Of misschien zelfs wel, doordat je zo opgeslokt werd, je eigen dromen bent vergeten.

Nu, met Zon op 0 graden Ram, ben je er klaar voor om een nieuw begin te maken en voor jezelf, je dromen en je wensen op te komen. Echter botst deze zon direct op Chiron die op de eerste graad Ram staat en zal voor de nodige onzekerheid, gebaseerd op oude innerlijke pijn en afwijzing, zorgen. De grootste pijn in deze is het gevoel jezelf niet te mogen zijn, er alleen voor te staan en het besef dat je deze stappen alleen moet zetten en je moet verweren tegen de zogezegde autoriteiten die absoluut tegen jouw spontaniteit, creativiteit en veranderingen zijn en je proberen tegen te houden. (dit is de druk die je hoogstwaarschijnlijk op dit moment voelt.)

Er is geen weg terug met Pluto conjunct de Zuidknoop want met alle weerstand die je ondervond de laatste jaren werd je alleen maar sterker en zou jou duidelijk worden dat je omgeving niet verandert maar dat jijzelf degene bent die veranderd is. Langzaam maar zeker begon je de poppenkast om je heen duidelijker te zien en zag je langzaam welke personen in je leven op eigen gewin uit waren en mogelijk daarmee zijn of haar wil bij je oplegde. Situaties en gebeurtenissen waar jij uit gewoonte of beleefdheid niet tegenin ging en jij in feite…. verdween!

Gelukkig en dankbaar mogen we dan ook kijken naar de Pluto conjunct Zuidermaansknoop die overigens nog niet exact is maar nu aan intensiteit toeneemt…..Dus het gevoel dat jij je niet langer aan de kant laat zetten en niet langer accepteert dat jij voor vanzelfsprekend genomen wordt. Het vastbesloten gevoel dat jij ook recht hebt op een eigen leven.

Ben je al een beetje geschrokken van je eigen felle reacties en vasthoudende houding van de laatste tijd? Verbaasd dat je nu wel in staat bent om tegen bepaalde personen, zoals je vader, moeder, partner of werkgever in te gaan? Dit zijn de gevolgen van Pluto in Steenbok die een strakke verbinding maakt met de Zuidknoop.

Het nieuwe Astrologische Nieuwjaar, met Zon op nul graden Ram is een zeer welkom stukje nieuwe energie na de donkere dagen van de winter. Maar dit is niet het enige, de vele misverstanden vanaf 5 maart en teleurstellingen die Mercurius Retrograde in Vissen heeft veroorzaakt. Hooggespannen verwachtingen die in het water vielen en knipogend naar de realiteit met het inzicht dat jouw realiteit anders is dan die van de ander waar jij je verwachtingen had liggen. Deze gevoelens en emoties zullen waarschijnlijk tot 28 maart aanhouden. Drie dagen voor en na 28 maart is het verstandig om een beetje op te letten want dit zijn juist de dagen dat er van alles mis kan gaan in de communicatie. E-mailtjes en andere berichten die kwijtraken of niet binnen komen, pc’s die crashen of je auto die spontaan niet wil starten als je naar een belangrijke afspraak moet. In deze periode zien we ook vaak dat zaken, personen of situaties uit het verleden terugkomen, wat mogelijk nog niet helemaal afgemaakt is.

Tja, en waar is het allemaal goed voor……Je krijgt nog een keer de kans om naar de onafgemaakte zaken te kijken. De misverstanden en verwarring waren nodig om je naar binnen te laten keren. En niet meer op je logische verstand te bouwen maar puur intuïtief, naar je gevoelens en emoties te luisteren en daarnaar te handelen.

Dan hebben we nog een hartstochtelijke verbinding tussen de Kosmische geliefden, Mars vierkant Venus en kunnen we op dat gebied ook nog wat verwachten. Het spanningsveld tussen Venus in Waterman die alleen maar authentiek en vrij wil zijn om haar eigen ding te kunnen doen en Mars die wat minder vurig is in Stier en deze maand erg aards is, vasthoudt aan materie, veiligheid en zekerheid.

De heersers van de tekens waar op dit moment de volle maan in rondhuppelt. Zoals de meesten inmiddels wel weten is de volle maan een moment van einde of een moment van een nieuw begin.

Dit betekent met zekerheid dat we wat spanningen kunnen verwachten in de relationele sfeer. Maar deze spanning zal maar ongeveer 28 dagen aanhouden en zal met de volgende volle maan op 29 graden Weegschaal de nodige antwoorden brengen.

Mocht je toch nog ergens op karmisch niveau zaken met betrekking tot familie, partners en collega’s uit willen werken, kijk dan op YouTube/Desiree van Toor om een impressie te krijgen van de Fantastische workshop “De Erfenis, Familiekarma of Familiedrama”. Je kunt je nog inschrijven voor deze workshop!

Vanaf 01 april a.s. kun je iedere week een unieke Astrologische (planeten en Astroïden meditatie, informatie over droomanalyses, communicatie met getallen en nog veel meer over metafysische , spirituele en  occulte zaken verwachten. Abonneer je nu op www.youtube.nl/ Desiree van Toor

Voor meer informatie over mijn workshops, cursussen en Astrologische consulten kun je kijken op

www.paraholon.nl


Author: Desirée G.E. van Toor

Copyright©ParaHolon WTC 2008-2019