Publicatie: Nunspeet 21-07-2019De bloederige strijd tussen Karma en verantwoordelijkheid versus (zelf)Liefde!!

Zons- en maansverduisteringen juli 2019


Hi, een beetje moe van jezelf? Ik kan niet anders zeggen dat deze transitieperiode van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk voor iedereen een zware en intense periode is die nog even zal voortduren. We worstelen op dit moment allemaal met zo veel vraagstukken dat de meesten door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

Vragen die spelen zijn: Waar hoor ik thuis? Wat heb ik nodig om mij goed te voelen en waar moet ik mogelijk meer structuur aanbrengen, discipline opbrengen of juist dingen, gebeurtenissen en sommige personen in mijn leven loslaten om mij beter te voelen en het leven, hoe het leven me aangeboden wordt, te leren accepteren?

Het kan zijn dat je vanaf 21 juni met rusteloze gevoelens worstelt. Mogelijk dat je met jezelf een voortdurende tweestrijd voelt in het contact met bepaalde mensen in je leven. We zitten nog steeds midden in het Eclipsen (verduisteringen) seizoen, wat begonnen is op 21 juni jl. en tot 27 juli door zal lopen.

Vanuit de oudheid werden deze maan-/ zonsverduisteringperiodes als negatief en destructief gezien. Althans zo negatief werden de teksten uit de Bijbel en andere oude werken uitgelegd. Maar is het werkelijk allemaal zo negatief? In deze Mercurius retrograde periode worden zeker wel je denkwijze en je inzichten overhoop gegooid, maar het is niks om wanhopig van te worden. Soms is een beetje chaos nodig om straks alles in het juiste perspectief te zien. In de eerste instantie met Mercurius, die op 7 juli terug ging lopen in het dramatische teken Leeuw (het teken die de levensgebieden zoals zelfbewustzijn, je eigen drama’s, je ego en hoe jij je wilt profileren in de maatschappij bestrijkt). In deze periode kan je denken een beetje dwangmatig zijn en vond je het lastig om bepaalde gedachten los te laten.

Een beetje einde van de week van 15 juli zul je hoogstwaarschijnlijk een verandering in je denken en in je gevoel bemerkt hebben daar Mercurius eergisteren het gevoelige teken Kreeft (het domein over de levensgebieden zoals je persoonlijke behoeftes, emoties, gevoelens en je droomwereld) in liep.

Op 2 juli hadden we dan een totale zonsverduistering op 10 graden Kreeft (10 =het einde van een grote cyclus), die een verbinding met Uranus (de planeet van plotselinge inzichten en veranderingen, Elektriciteit en bevrijding) maakte tijdens deze zonsverduistering.

De energietoon die het aankomende half jaar gezet is met deze zonsverduistering staat in het teken van innerlijke vrijheid. Deze keer in je bewustzijn. De veranderingen zullen vooral te maken hebben met het gevoel: Wie ben ik werkelijk? Waar hoor ik met mijn nieuw bewustzijn thuis? Wat heb ik nodig om me goed te voelen en welke mensen in mijn leven kunnen daaraan bijdragen?

Met de Maansverduistering in het tegenovergestelde teken Steenbok op 16 juli jl. Kregen we de kans om goed naar ons persoonlijke Karma (de wet van oorzaak en gevolg) te kijken. Vraag jezelf af wat je eraan bijdraagt dat sommige situaties zich voortdurend herhalen. Welke situaties kun je niet loslaten en waar en over wie probeer je nog de controle te houden? Mogelijk word je nu met diepe angsten, met name angsten die je vroeger al gevoeld hebt, geconfronteerd. In deze periode zal het ook duidelijker voor je worden wat de oorzaken zijn van bepaalde angsten en negatieve gedachtenpatronen. En weer word je geconfronteerd met de vraag: Welke personen hebben niets meer aan mijn leven te toe te voegen?

Zon- en maansverduisteringen betekenen feitelijk dat het tijdelijk duister wordt in je gevoelens en bewustzijn zodat de verborgen delen van je Psyché onder de loep genomen kunnen worden.

Schrik er dus niet van als je in deze periode in één keer van gedachten verandert en bijvoorbeeld een andere levensweg in wilt slaan. Iets waar je mogelijk tot nu toe nog niet eerder bij stil hebt gestaan. Laten we het zo zeggen dat, mede door de zonsverduistering in combinatie met Mercurius retrograde in Leeuw, je bewustzijn is geopend en je bewust wordt van andere, betere mogelijkheden. Wel is het aan te raden om gedurende deze periode te wachten met het maken van keuzes en het doorvoeren van beslissingen tot na 31 juli a.s.

Op 16 juli hadden we een zeer krachtige maansverduistering in het teken Steenbok tussen de grote jongens Pluto en Saturnus. De maansverduistering vond plaats op de Zuider Maansknoop (ons Karmisch verleden). In deze periode werden we er iets bewuster van dat de systemen die we zelf bedacht hebben om te overleven of de denkpatronen die vanuit je familie en bloedlijn komen, je geen comfortgevoel meer opleveren. In tegendeel, je wordt in deze eclipsenperiode licht wakker geschud hoe je dingen niet meer wilt hebben en je bewuster wordt dat jij de enige bent die dit zou kunnen veranderen i.p.v. het buiten jezelf neer te leggen en wachten op hulp van buitenaf.

In de beide verduisteringen van 2 juli en 16 juli zouden weer de vraagstukken in je opkomen welke verantwoordelijkheden je naar je toe hebt getrokken, wat niet bij je hoort en het stukje, niet geheel onbelangrijk, wat je kunt bijdragen aan je zelfliefde.

Deze wonderbaarlijke eclipsenperiode staat in directe verbinding met een megagroot kosmisch spektakel, namelijk de grote kus van Saturnus en Pluto.


De tweejarige periode van de huidige Saturnus-Pluto versmelting, die zijn hoogtepunt bereikt in januari 2020, markeert de voltooiing van een bijna vier decennia lange planetaire cyclus tussen Saturnus en Pluto. Binnenkort besteed ik extra aandacht aan een uitgebreid artikel over deze bijzonder hemelse gebeurtenis waar naar mijns inziens de overgang van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk, een overgangsfase die tergend langzaam ging en een periode van ongeveer 500 jaar bestreek, op 19 januari voltooid zal zijn.

Hiermee kunnen we met zekerheid zeggen dat er wereldwijd grote veranderingen hebben plaatsgevonden en er nog veel meer veranderingen plaats zullen vinden waar we in 2019 op individueel, persoonlijk, Karmisch vlak en zelfs in je bloedlijn naar een vrijer bewustzijn, een vrijer leven zonder angst en emotionele afhankelijkheid toe werken.

De wonderbaarlijke zons-/ maansverduistering periode in juli 2019 staat dan ook in directe verbinding met de aankomende grote kus van Pluto en Saturnus in januari 2020 die plaats vindt op 22 graden Steenbok. (Het getal van de transformatie en het begin en einde).

Het magische getal wat 22 x in de Bijbel voorkomt. Overigens staat deze eclipsenperiode en de grote kus van Saturnus en Pluto in de Bijbel beschreven onder Apocalyps oftewel het einde der tijden in Het boek van Johannes.

Meer over de indrukwekkende voorspellingen uit de Bijbel tijdens mijn Unieke workshop “De grote mysteriën van Maria Magdalena onthuld “op 14 aug. As.

Onderschat de periode van de laatste twee jaar niet want deze megashift zul je in je denkwijze, je beleving, in je dromen, op energetisch, Astraal vlak, in je persoonlijke contacten en op maatschappelijk vlak voelen.

De energieën van deze zons-/ maansverduisteringsperiode gaan deze keer waanzinnig diep en hebben een Karmische ondertoon vanuit de derde dimensie (emotionele afhankelijkheid, angsten en trauma’s). In deze grote Karmische schoonmaak worden we zeker wel gesteund door de 5e dimensie, de zachte en betoverende energieën die voortkomen uit een uiterst romantische, dromerige verbinding tussen de Zon driehoek Neptunes en Venus driehoek Neptunes. Dit betekent dat als jij je denken en vooral de controle wat loslaat en je je overgeeft aan de 5e dimensie, je gevoel, er prachtige mysterieuze dingen plaats vinden in je leven. De liefde kan bijvoorbeeld onverwacht terugkeren in je leven. Je ontmoet onverwacht je echte zielsverwanten. Je kunt enorm geïnspireerd worden om uiting te geven aan je creativiteit. Je dromen kunnen intenser zijn met mogelijk meer voorspellende aspecten in je dromen. Als je erg gevoelig bent kun je meer en meer andere dimensies waarnemen zoals contacten met overledenen en kan deze energie enorm bijdragen aan de verbindingen tussen tweelingzielen.

Mocht je toch vastzitten in de Karmische energieën en voel je dat daar nog opgeruimd moet worden, kun jij je inschrijven voor de bijzondere workshop “De Erfenis, Familiekarma of Familiedrama” op 28 aug. A.s.

Heb je het idee dat je nog ergens anders vast zit waar je geen vinger op krijgt, kun je natuurlijk altijd een Astrologisch consult boeken via info@paraholon.nl.
Copyright ©ParaHolon WTC

Auteur: Desirée G.E. van Toor