Gepubliceerd op 23-07-2018

Spectaculaire maansverduistering, Bloedmaan 27 juli 2018!

Crisis, boosheid, intensiteit, de waarheid,

We hebben op dit moment een erg onrustige hemel met hele sterke energieën. We zitten midden in een eclipse seizoen. Dat wil zeggen dat we in de maand juli drie verduisteringen binnen een aantal weken hebben en er in augustus nog één hebben. Vorige week hadden we een zonsverduistering en het afgelopen weekend hadden we een maansverduistering. Maar het aanstaande weekend 27 en 28 juli krijgen we te dealen met een totale maansverduistering in Waterman. De maan bevindt zich dan in de kernschaduw van de aarde. De eclips begint om 19:14 uur, staat bij het maximum om 22:22 uur en zal zeker goed zichtbaar zijn in Nederland. Het is zeker de moeite waard om dit hemelse spektakel te aanschouwen. Wat betekent deze bloedmaan astrologisch?

Deze maansverduistering zal heel emotioneel zijn. Ze zal conjunct de Zuidknoop emotionele herinneringen naar boven halen en dit zou nog wel eens heel wat woede op kunnen wekken omdat de maan ook tijdens de verduistering een conjunctie maakt met Mars retrograde. De tijd 22.22 is een verwijzing naar volledige transformatie.

In deze periode komt de waarheid op tafel, jouw waarheid! Door deze energieën zal jouw realiteit veranderen. Mede door Retrograde Mars die zich met deze verduistering bemoeit worden we geconfronteerd met de macht en overgave. Waar hebben we macht en waar is het zinvol om los te laten? Zoek in deze periode uit wat jou te veel energie kost. Dit kunnen mensen, situaties en gebeurtenissen uit het verleden zijn.

Doordat de maansknopen bij deze dans betrokken zijn zullen de keuzes die je in deze periode maakt een blijvende invloed op je levenspad hebben. In deze periode zul je al je persoonlijke relaties onder de loep nemen. Je zult je afvragen of je dit nog wilt en hoe je dit voor je eigen toekomst wilt hebben.

Wij zijn nog steeds bezig versneld karma in te lossen. D.w.z. daar waar je geconfronteerd wordt met negatief ego, relaties die op oude overtuigingen gebaseerd zijn en de situaties die zich voordurend herhalen (onbewust karma) zul je vanaf de maand juli met name de gebeurtenissen van het afgelopen half jaar met andere ogen gaan bekijken.

Door Venus oppositie Neptunes kunnen we verwachtingen hebben die deze week en volgende week behoorlijk wat teleurstelling zouden kunnen veroorzaken. Maar realiseer je dat, ook al is het een teleurstelling in het moment, je op een hoger plan beschermd wordt. Zodra jij op zielsniveau doorhebt dat iemand jou benadert vanuit een valse ego, zul je adhock de verbinding op energetisch vlak verbreken ongeacht de consequenties. Maar voel je niet bezwaard… Het draagt allemaal bij aan je eigen bewustzijnsontwikkeling.

Einde van de week maakt Venus een driehoek met Pluto wat de nodige intensiteit aan de teleurstellingen toe kan voegen. Heb je het e.e.a. al verwerkt en ben je al met je karma bezig geweest dan zou deze zelfde energie, karmische romantiek, hele vertrouwde, diepe en intense ontmoetingen kunnen laten plaatsvinden met mensen die je vanuit een vorig leven herkent.

Op 22 juli schoof onze zon in het teken leeuw, waar hij de maand juli tot half augustus verblijft. In deze periode kun je mogelijk met koppigheid en arrogantie te maken krijgen. Misschien heb je zelf een arrogante houding of iemand anders heeft een arrogante houding tegenover jou. De zogezegd valse autoriteit. Een dag later, 23 juli zal Mercurius ook in het teken stil gaan staan en op 26 juli in Leeuw retrograde lopen. Vanuit de traditionele Astrologie werd dit als heel negatief afgeschreven maar niets is minder waar. Mercurius (ons Informatieverwerkingssysteem) geeft je de mogelijkheid om naar binnen te gaan en je eigen bewustzijn en autoriteit te claimen. Het wordt tijd om oude overtuigingen die jou beperken te bevrijden. Deze overtuigingen en herinneringen liggen opgeslagen in je linker hersenhelft, nu waar Mercurius Retrograde loopt wordt je rechter hersenhelft geactiveerd, je intuïtie. Het is niet alleen een geestelijk proces. Met het retrograde lopen van planeten kan er iemand vanuit je verleden spontaan terug komen in je leven.

Wel is het ook verstandig om eventjes terug te blikken op je dagelijkse dingetjes. Heb je alles goed geregeld? Ben je iets vergeten, heb je iets over het hoofd gezien, dan kan dit weer even tevoorschijn komen.


Velen hebben het op dit moment moeilijk en zitten midden in een transformatieproces. Het is al een tijdje aan de gang alleen worden de energieën door de aankomende maansverduistering op 27 juli alleen maar sterker. Je kunt geconfronteerd worden met een lang onderdrukte boosheid die je nog nooit eerder gevoeld hebt, die naar de oppervlakte komt. Maar ook dit is een boodschap. De boodschap van onverwerkt verdriet. Het gevoel dat je met één voet in de oude wereld (emotionele afhankelijkheid) staat en aan de andere kant die nieuwe wereld waar je absolute innerlijke vrijheid wilt ervaren. De bevrijding van angst, onderdrukking, valse guru’s en negatief ego. De druk zal bijna ondragelijk zijn en kan je de aankomende anderhalve maand als een kleine vulkaan tot uitbarsting laten komen.

Vergeet niet in dit stuk dat je eigen Ego ook niet wil veranderen en je zal proberen je af te leiden en je persoonlijke doorbraken tegenhouden. Maak een keuze….Wat wil je echt? Laat jij je tegenhouden door je ego en haantjesgedrag? Ga je voor de verstoring door het ego of stem je op je echte wensen en dromen af en stel jij prioriteiten om je dromen te realiseren?

Deze periode geeft je de kans om vele karmische bruggen achter je te verbranden en vol in je eigen kracht te gaan staan. Mars Retrograde in Waterman. Die kristal helder is en als een chirurgisch mes snijdt om bij de waarheid te komen. Tja, en om het nog even wat doller en turbulenter te maken gaat Uranus, heerser van Waterman zich er ook mee bemoeien. Dan kun je het gevoel hebben dat alles heel snel gaat en dat de ene gebeurtenis de andere direct opvolgt. Je kunt geforceerd worden om heel snel en plotselinge beslissingen te nemen en daar direct naar te moet handelen. Het is zeker verstandig om in deze periode, zeker waar Mercurius ook retrograde loopt, wat extra in het verkeer op te letten.

Zoals ik de vulkaanuitbarsting op IJsland in april 2010 voorspelde, de komst van de komeet die op 22 sept 2017 in een grote lichtbol boven Nederland te zien was en meer dan 200 meldingen opleverde en de zware overstromingen in Bosnië in mei 2014 waar veel mensen bij omkwamen, heb ik een aantal jaren geleden al voorspeld dat Nederland met een verschrikkelijke droogte te maken zal krijgen. Volgens mijn berekeningen is die periode helaas aangebroken. Deze warmte zal de aankomende jaren alleen maar extremer worden. Daarmee zullen we ondervinden dat we totaal niet voorbereid zijn op deze extreme hitte. We zijn nog in de waan dat we alles aankunnen in Nederland maar de beelden die ik zie laten het tegenovergestelde zien. De hitte waar Europa op dit moment mee te maken heeft, is overigens astrologisch goed te verklaren doordat de Noordknoop in het teken Leeuw staat. Hitte en droogte zijn kenmerkend voor het teken Leeuw en de Noordknoop zorgt ervoor dat alle aandacht en veel energie in die hitte gaat zitten.

Tot slot. Ons DNA is sterk aan het veranderen en ook de herinneringen die in onze cellen opgeslagen zijn. Dit kan in deze periode sterk fysiek gevoeld worden. Klachten als hoofdpijn, misselijkheid, druk in de armen en benen en slapeloosheid kunnen wat gaan pieken en wat langer aanhouden in deze periode.


Een roerig maandje….Wordt het je teveel probeer je dan van ego tot hitte te realiseren dat alles, maar dan ook alles van tijdelijk aard is. Dus ook aan deze periode komt een einde. Na grote stormen van gebeurtenissen en emoties volgt weer een periode van rust…

Author: Desiree G.E. van Toor

Copyright PARAHOLON WTC 2008-2018