De laatste nieuwtjes over de planeten, horoscopen en alles op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling

Astroloog Desiree van Toor Publicaties

Volwaardige astrologie gaat dan ook verder dan alleen jouw sterrenbeeld in de krant of een tijdschrift. Het biedt een krachtige manier om niet alleen inzicht in persoonlijkheid en temperament te krijgen, maar ook de uitdagingen en kansen van het leven ten volste te leren benutten. Lees hieronder de planetaire invloeden op ons wezen en geniet van de fascinerende patronen die het universum ons laat zien.


Blijf op de hoogte van de laatste spiriutele en Astrologische verandering en schrijf je direct in voor de maandelijkse Astrologische forecasts. Deelname is uiteraard gratis. Ga na Astrologische Forecasts.

Geen tijd, bekijk dan de video's hieronder......

Veel kijk en leesplezier 😏

5 mei 2020. verandering van energieën....Noordermaansknoop in Tweelingen

Hoe kunnen we merken dat de Noorder maansknoop van het teken Kreeft naar het teken Tweelingen loopt? wat gaat er met ons gebeuren? Allereerst een stukje terug naar het nabije verleden. Vanaf 7 november 2018 liep onze Noorder maansknoop door het teken Kreeft. Kreeft is het teken van jouw emotionele behoeftes. De Noorder maansknoop benadrukte de Karmische richting waar we onze focus op dienden te richten. In de afgelopen 18 maanden wees de Noorder maansknoop naar de levensgebieden zoals Warmte, geborgenheid, emotionele veiligheid, huis, haard en gezin, je wortels en emotionele basis. We zouden dan ook flink te maken krijgen met het tegenover liggende teken Steenbok waar onze Zuider maansknoop (Ervaringen, karma en verleden) in stond over de afgelopen anderhalf jaar.

Ik denk dat ik nu voor ons allen spreek; dit was niet echt een pretje te noemen omdat Steenbok voor verantwoordelijkheid, Zelfdiscipline, Restricties, Karma en structuur staat. Je zult het vast en zeker aan jezelf gemerkt hebben dat je tussen deze twee uitersten stevig heen en weer werd geslingerd. Het was ontzettend belangrijk om daar een gezonde balans in te vinden. Dit kon gepaard gaan met enorme stemmingswisselingen en gevoelens van onvermogen.

En wat is er nu dan in de wereld gaande?  In februari toen het Corona virus uitbrak stond de Noorder maansknoop Op de één na laatste graad in Kreeft en werden we met Pluto, Saturnus en Jupiter met onze neus op de feiten gedrukt en in één klap geforceerd om ons emotioneel los te koppelen van onze veilig leventje zoals we het tot nu toe gewend waren. Na ongeveer 18 maanden aan onze eigen emotionele veiligheid en zelfliefde gewerkt te hebben.

Maar waar zit die veiligheid in jouw leven? Heel simpel, wat Kreeft en Steenbok gemeen hebben ondanks dat ze tegenovergestelden zijn is veiligheid. Kreeft is van de emotionele veiligheid en Saturnus van de materiele veiligheid. Beiden houden natuurlijk stevig vast aan de veiligheid en vooral het verleden waar we een valse veiligheid hebben gecreëerd. Echter waren de Planeten Saturnus (Vasthoudend aan oude structuren) die op 12 januari jl. een intens intiem onderonsje met Pluto (de heer van de onderwereld, wedergeboorte en volledige transformatie) had en wat zich uitte in de uitbraak van Corona waardoor we ons sociaal leventje vaarwel konden zeggen. Een economisch en sociaal drama wat ons forceert om nieuwe systemen en een nieuwe levensstijl te ontwikkelen. Een situatie waar we nog steeds niet weten hoe we met deze nieuwe situatie om moeten gaan omdat we dit nog nooit op zo een grote schaal hebben meegemaakt en er dus ook geen protocollen en strategieën voor zijn waar we op terug zouden kunnen vallen.

Het is zelfs voor mij, iedere keer weer shocking om te zien hoe de energieën en verbindingen van de Planeten synchroon lopen met de gebeurtenissen hier op aarde en de invloeden op de mensen.

Hiermee voorspel ik dat we er nog lang niet zijn want in de periode tussen 2020 en 2023 zullen er nog vele veranderingen komen voordat we echt over zijn naar de Nieuwe wereld. Even een kritische kanttekening; De nieuwe tijd betekent niet het walhalla of paradijs op aarde. In tegendeel. Wij en het leven op onze planeet zal na de aankomende drie jaar niet meer hetzelfde zijn. Het goede nieuws is dat deze gebeurtissen allemaal bij de Evolutie horen, zo ook onze hoog gevoeligheid die alleen maar sterker wordt, het waarnemen van andere entiteiten en het nieuwe bewustzijn, dus de mensen die binnen (wat we nu nog Autistisch noemen) gediagnostiseerd zijn. Gaan we achter komen dat zij het nieuwe bewustzijn al hebben en dus veel abstracter en minder emotioneel zijn. En anderzijds over een ontzettend groot ruimtelijk inzicht beschikken. Ook hierin geldt dat we niet alles bij het oude kunnen laten en onze contacten en leersystemen plaats moeten maken voor nieuwe systemen, het past simpelweg niet meer.

Realiseer je dat je geen invloed het op deze ontzettend grote veranderingen. Jouw taak is om onderdeel te zijn van dit grote veranderende geheel en mee te helpen in de Evolutie met dat wat binnen jouw mogelijkheden ligt. Maar dat gebeurt niet als we onze geest vergiftigen met allerlei samenzweringstheorieën waar we niets mee kunnen. Dit is feitelijk weglopen voor je eigen verantwoordelijkheid.

Jouw taak is volledig op jezelf, jouw directe omgeving en op je eigen leven te focussen. Probeer vanuit een ander perspectief naar de grote veranderingen te kijken want feit is wel dat al onze milieuproblemen verdwenen zijn en we heerlijk van de rust op de straten en de natuur kunnen genieten. Opvallend is ook dat iedereen die ik spreek en gesproken heb de afgelopen tijd, innerlijke rust ervaart.

En nu? De overgang van de Noorder maansknoop naar Tweelingen zullen we als bevrijdend gaan ervaren. Tweelingen is rationeler en analytischer in verhouding tot het teken Kreeft waardoor we emotioneel afstand kunnen nemen. Een andere leuke bijkomstigheid is dat we veel meer met elkaar gaan communiceren. Nieuwe methodes gaan vinden om te kunnen communiceren en kennis te verspreiden. Sowieso zal in de aankomende anderhalf jaar de communicatie en ook het opdoen van kennis veel sterker worden. Tweelingen is heerlijk luchtig en wil graag leren.

Nu komt dit allemaal heel goed uit want we zijn nu zelfs op wereldniveau bezig met leren, leren leren…. In mijn vorige nieuwsbrief gaf ik al aan dat de April, Mei en t/m begin juli van cruciaal belang zal zijn en de Trent voor de aankomende drie jaar zal zetten.

Vanaf ongeveer 5 mei kunnen we gelukkig meer vrijheid, en plezier (tweelingen) ervaren maar wel binnen de wetten die ons opgelegd worden (Zuidknoop in Boogschutter) Ik verwacht ook wel dat op veel zaken vooruitgekeken wordt en er preventieve maatregelen genomen worden omdat we nog niet precies weten wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten. Waar we wel op terug kunnen vallen is de Astrologie. Want als we iets zeker weten is dat wij al eerder de Noorder maansknoop in tweelingen en de Zuider maansknoop in Boogschutter hadden.

Dit was in de periode van oktober 2001 tot april 2003. Kijk en overdenk wat er toen in je leven speelde. Die periode zou ook voor jou een periode van een beginnende vrijheid op één of meerdere levensgebieden ingeluid hebben. Ik zelf begon me in die periode los te koppelen van het 3d denken en leven, en zou voor mij achteraf de periode tussen 2001 en 2003 van cruciaal belang zijn voor mijn werk als Astroloog. Zo kunnen we dan ook de planetaire energieën observeren en een soort Astrologische prognose maken van wat we kunnen verwachten tussen 5 mei 2020 en 18 januari 2022.

Het gaat tenslotte om onze persoonlijke ontwikkeling, nietwaar!? Dit is nogmaals het enige gebied waar we wel invloed op hebben.

Kijken we naar Kreeft versus Steenbok zijn met name de laatste 18 maanden je zelfliefde aan de tand gevoeld en werd je geconfronteerd met (emotionele) onderdrukking. Onderdrukking hoeft niet per definitie door een ander, jou aangedaan worden. Wel is er een grondslag aanwezig vanuit de bloedlijn en familiekarma. Onderdrukking kan zeker ook vertaald worden naar jezelf niet durven te uiten. Of jezelf te durven zijn, veelal vanuit een misplaatst schaamte of schuldgevoel.

Het goed nieuws is dat alles vanaf de eerste week van mei, ook jouw emoties wat luchtiger gaan worden en je wat meer kunt relativeren. Nog belangrijker is dat je nu wel in staat zult zijn om afstand te nemen van mensen waar jij voelde niet jezelf te kunnen zijn. Waar je voortdurend een soort dreiging voelde dat als jij je niet aanpaste, de ander jou zou veroordelen of dat je de ander zou verliezen. Dit geldt voor alle contacten zoals privé, in je gezin, familie, vrienden, werkgevers en collega’s. Nog iets, Pluto, Saturnus en Jupiter in het teken Steenbok voelde je zeker niet alleen in het collectief dat regeringen ons aan banden leggen. Je zult een stuk bewuster zijn van de verstikkende banden op persoonlijk niveau door mensen die anders waren als dat ze zich voor deden. En lang leve “De nieuwe tijd!! ” want iedereen gaat met de billen bloot, ook degene met een vals ego en niet oprechte intenties en jij zult sterk genoeg zijn om dit uit je leven te verbannen i.p.v. vast te houden aan emotionele afhankelijkheid. Let wel let op dat zolang je een ander nog veroordeeld of probeert te veranderen, je in nog steeds in de 3e dimensie zit.

Aanpassen en jezelf wegcijferen zal dan ook geen doorgang meer vinden in de nieuwe tijd. Je zult volledig de verantwoordelijkheid voor jezelf en je keuzes moeten nemen. En bekijk dit ook van de zonnige kant!! Zo slecht is dit nog niet want dit betekend innerlijke vrijheid op alle vlakken. Keuzevrijheid en een leven in vertrouwen i.p.v. Angst en onderdrukking!

Jouw geboorterecht!!

Wil je aan jezelf werken neem dan contact op voor een Astrologisch consult of schrijf je in voor één van mijn fantastische workshops waar karma, zelfontwikkeling en keuzevrijheid met ondersteuning van de helende werking van mijn paarden en Astrologsiche begeleiding.


Ja, ik wil dolgraag de Astrologische nieuwsbrief ontvangen !!