De laatste nieuwtjes over de planeten, horoscopen en alles op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling

Astroloog Desiree van Toor Publicaties

Volwaardige astrologie gaat dan ook verder dan alleen jouw sterrenbeeld in de krant of een tijdschrift. Het biedt een krachtige manier om niet alleen inzicht in persoonlijkheid en temperament te krijgen, maar ook de uitdagingen en kansen van het leven ten volste te leren benutten. Lees hieronder de planetaire invloeden op ons wezen en geniet van de fascinerende patronen die het universum ons laat zien.


Blijf op de hoogte van de laatste spiriutele en Astrologische verandering en schrijf je direct in voor de maandelijkse Astrologische forecasts. Deelname is uiteraard gratis. Ga na Astrologische Forecasts.

Geen tijd, bekijk dan de video's hieronder......

Veel kijk en leesplezier 😏

Frustraties, oud zeer en oplaaiende emoties: Volle maan in Ram 01-10- 2020

Publicatie: 01-10-2020

Frustraties, oud zeer en oplaaiende emoties: Volle maan in Ram

Moe van de weerstand? Zoals ik in mijn vorige nieuwsbrief schreef, moeten de moeilijkste maanden nog komen. De laatste drie maanden van 2020 zullen dan ook alleen maar aan intensiteit toe gaan nemen.

Aan de vooravond van de nieuwe tijd zal er schoon schip gemaakt moeten worden met ons verleden. En dan heb ik het niet alleen over ons persoonlijk verleden, maar ook het verleden van de generaties die er voor ons waren. En dit gaan we in de laatste drie maanden van 2020 voelen met als kikstart maan exact op 1 oktober in het teken Ram conjunct Chiron.

Op het moment dat ik dit schrijf, hebben we voor de 2e keer een Mars retrograde vierkant Saturnus, die dan vandaag vooruit gaat lopen. Al vanaf eind augustus was deze frustrerende energie voelbaar toen het eerste spanningsveld gemaakt werd. Een gevoel van vooruit willen maar met je hoofd knallend tegen een betonnen muur effect. Mars, de planeet van actie en vooruitgang, knalt tegen de muur van realiteit, restricties en zelfdiscipline. De energieën kunnen je in de maand oktober naar een soort climax brengen van innerlijke conflicten, maar het is ook niet geheel uitgesloten dat de conflicten zich van buitenaf gaan manifesteren in iemand die de macht en controle over jou probeert te houden.

Het universum is het universum en zet jou alleen op hold om te toetsen of dat wat je denkt te willen, jij ook echt wilt en vooral of je het aankunt.

Rond 1 oktober zal de volle maan in Ram mogelijk oude pijn oproepen aangaande jouw identiteit, hoe jij jezelf neer wilt zetten, maar waar je ook tegengehouden wordt door angst, onzekerheid of schaamtegevoelens. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen: We zitten in een groot schoonmaakproces van karmische ellende. Pas in de eerste week van oktober op voor competitie en woede-uitbarstingen, van jezelf maar ook van de ander, wat zich tegen jou kan manifesteren. Misschien heb je het al wel in het verkeer of in de supermarkt gemerkt dat de sfeer wat grimmiger is en mensen wat agressiever reageren.

Pluto is op dit moment kracht aan het verzamelen op 22 graden Steenbok en zal rond 3 oktober weer vooruit gaan lopen. Dezelfde stand die we in Januari jl. voelden en die de periode tussen december 2019 en maart 2020 bestreek. Hierin zien we nu een parallel toen het Covid-19 begin maart uitbrak en we nu, uitgerekend in deze periode een 2e opleving zien van het Corona virus. Dit kan dan toch geen toeval zijn? Pluto en het getal 22 betekenen beiden volledige transformatie! En we kunnen niet anders dan concluderen dat na het Corona verhaal ons leven nooit meer hetzelfde zal worden als wat het geweest is.

Op een ander vlak is het belangrijk om vooral niet in machtspelletjes terecht te komen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen dan ook vanaf volgende week de thema’s autoriteit, macht en controle, issues die tussen dec. 2019 en maart 2020 speelden, opnieuw belicht gaan worden. Dit kan zowel op de werkvloer zijn, als met familie, partners en vriendschappen. Het goede nieuws is dat jij, met de nieuwe inzichten en het hogere bewustzijn, de bull-shit van de ander niet meer kunt tolereren en je bewust of onbewust tegengas gaat geven.

Let er vooral in de eerste week van oktober op dat jij je niet laat meetrekken door de emoties die de volle maan in Ram kan activeren. In deze periode is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Pak wat vaker de sauna om wat af te koelen, of zoek iets waar jij je kunt ontspannen, in plaats van vooruit te denderen en jezelf nog meer te frustreren doordat je geen vooruitgang voelt. Probeer dat wat niet werkt te accepteren en los te laten. Deze energie is weliswaar niet geschikt om vooruit te gaan, maar geweldig om naar binnen te keren en iets te bouwen. Dus focus op jezelf en probeer verder te bouwen aan jouw eigen toekomst. Alles wat je in deze periode bereikt, zal een stevige en stabiele basis vormen voor jouw toekomst.


Alle Astrologen zullen het met mij eens zijn dat 2020 een dramatisch jaar is. Met zoveel planeten die deze zomer terugliepen was het alsof de tijd vertraagde. We werden dan ook op alle denkbare lagen afgeremd om de realiteit onder ogen te zien. Langzaam hervatten de planeten stuk voor stuk weer de normale weg maar deze keer met andere inzichten en een andere beleving. Het goede nieuws is dan ook dat deze extreem sterke energieën vanaf de 2e helft van oktober wat makkelijker worden en we iets vooruitgang kunnen voelen.

Feitelijk gaan we dan weer een emotionele bezinningsperiode tegemoet als Mercurius vanaf 13 oktober in het emotionele en sensuele teken schorpioen terug gaat lopen. Het is een bekend fenomeen dat als Mercurius, de planeet van handel, communicatie en reizen terug gaat lopen, er van alles mis kan gaan op deze gebieden.

Wees een beetje oplettend rond 12 en 14 oktober. Er bestaat een kans op misverstanden, miscommunicatie of informatie die niet goed aankomt. Probeer je hoofd iets koel te houden en wacht even af.

De ervaring is dat dit soort misverstanden zich vanzelf zullen oplossen.  Mercurius retrograde is bij uitstek geschikt om naar binnen te gaan en alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden waar je bij betrokken was opnieuw de revue te laten passeren, jezelf vragend wat jouw werkelijke drijfveren waren. Mogelijk dat sommige beslissingen en handelingen daaraan gekoppeld, vanuit een gekwetst ego of een onverwerkte emotie veroorzaakt werden en dat je niet helemaal in overeenstemming met jezelf hebt gehandeld. Het verschil daarin voel je diep vanbinnen. Daar waar je een situatie niet helemaal los kunt laten, is een verwijzing dat je niet helemaal eerlijk tegenover jezelf was😌

Tot slot: Er kunnen personen uit een ver verleden jouw pad kruisen. Mensen waar je op een Karmisch niveau nog iets mee uit te werken hebt. Maar het kan ook prima dat, indien jij je verantwoording gedragen hebt, jij nu je ware zielsverwanten gaat ontmoeten. Hoe zwaar de energieën ook aan voelen, het universum heeft het beste met ons voor en dat zullen we in november gaan voelen als Mars weer zijn oorspronkelijke weg in gaat slaan.


Het zal je wel vaker opgevallen zijn dat als je mijn astrologische artikelen leest, ik de nadruk vaak leg op de getallen. Misschien zie jij ook steeds meer en meer dubbele getallen en dit heeft een betekenis.

Word je inmiddels gek van de dubbele getallen en wil je weten waarom uitgerekend jij dubbele getallen ziet?

Zit je nog met wat onverwerkte emoties, of weet je het even niet meer, boek dan een Astrologisch consult.


Ja, ik wil dolgraag de Astrologische nieuwsbrief ontvangen !!