De laatste nieuwtjes over de planeten, horoscopen en alles op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling

Astroloog Desiree van Toor Publicaties

Volwaardige astrologie gaat dan ook verder dan alleen jouw sterrenbeeld in de krant of een tijdschrift. Het biedt een krachtige manier om niet alleen inzicht in persoonlijkheid en temperament te krijgen, maar ook de uitdagingen en kansen van het leven ten volste te leren benutten. Lees hieronder de planetaire invloeden op ons wezen en geniet van de fascinerende patronen die het universum ons laat zien.


Blijf op de hoogte van de laatste spiriutele en Astrologische verandering en schrijf je direct in voor de maandelijkse Astrologische forecasts. Deelname is uiteraard gratis. Ga na Astrologische Forecasts.

Geen tijd, bekijk dan de video's hieronder......

Veel kijk en leesplezier 😏

Help, ik zit vast in het karma van mijn moeder, de gevolgen van familiekarma……!!

Dit noemen we dan ook bewust karma. Het zijn met name de situaties waar we onbewust op reageren en mee worden getrokken in oude emoties waardoor de situatie zich opnieuw herhaalt.

Nu, met deze grote bewustzijnsverschuiving, worden we ons met de dag bewuster in welke karma’s we feitelijk vast zitten. Daarmee kan ik ook stellen dat het familiekarma alles bepalend is voor de persoonlijke ontwikkeling. Nu we aan de vooravond van de nieuwe tijd staan, willen we op zielenniveau ons zo snel mogelijk bevrijden van de knellende karmische banden die ons tegenhouden in onze ontwikkeling naar een hoger bewustzijn. Om het iets duidelijker uit te leggen, neem bijvoorbeeld: “De zwaar overspannen jonge vrouw”. Volledig uitgeput nam ze contact met mij op. Ze zag het niet meer zitten, deed jaar in jaar uit haar best om alle schoteltjes op de werkvloer maar ook thuis, met de kinderen en partner, in de lucht te houden en tussendoor nam zij ook een gedeelte van de verzorging op zich van haar steeds ouder wordende ouders. Liefdevol heeft ze iedereen verzorgd en voor de buurt en zelfs voor haar collega’s klaargestaan. Ze herkende zichzelf niet meer, de zo sterke vrouw die voor alles en iedereen zorgde, zonder te klagen, barste de laatste tijd zomaar in huilen uit. Iets wat ze van zichzelf totaal niet herkende. Ze was zichzelf volledig kwijt. Had het idee dat zij er niet toe deed en, dat als het erop aan kwam, er niemand voor haar zorgde. Sterker nog, ze had het gevoel dat anderen totaal niet in haar welzijn waren geïnteresseerd. Na een aantal gesprekken bleek dat de moeder van deze jonge vrouw zich onvoorwaardelijk weggecijferd heeft voor man en kinderen en ook erg betrokken was bij de Kerkelijke buurtgemeenschap. In een volgend gesprek met deze jonge vrouw veroordeelde ze eigenlijk min of meer het gedrag van haar moeder, vooral omdat haar moeder altijd erg bang was wat de buurt over haar kon zeggen. Er waren meer dingen die ze, ondanks dat ze heel veel van haar moeder hield, toch wel een beetje veroordeelde. Vooral ook dat ze nooit tegen haar vader in ging. Want vader kon soms wel erg sikkeneurig zijn en het moest ook altijd zo hoe vader het wilde.  Een dingetje wat ze nooit heeft begrepen van haar moeder, was dat haar moeder dit met een liefelijk zwijgen pikte. In deze casus zien we dat moeder een angst voor confrontatie had en een angst voor afwijzing. We zien ook dat de jonge vrouw eigenlijk in het karma van haar moeder vast zit en hetzelfde gedrag vertoont door geen nee te durven zeggen. Als we kijken hoe zij bij mij in de praktijk kwam: Als jong meisje heeft ze het wegcijferen van haar moeder als waarheid aangenomen en werd dit opgeslagen in haar onderbewustzijn. De jonge vrouw, inmiddels met een eigen gezin, baan en vrienden, ervaarde voortdurend het gevoel niet goed genoeg te zijn, hoe hard zij ook haar best deed.

Ze voelde, naarmate ze ouder werd, dat dit niet langer haar waarheid was. Heel diep van binnen had ze het verlangen los te willen breken van alle verantwoordelijkheden die gewild of ongewild op haar bordje zijn komen te liggen. Ze begreep ook dat als ze haar leven wilde veranderen, de verandering van binnenuit moest komen. De omgeving proberen te beïnvloeden door het goede voorbeeld te geven en haar omgeving proberen te veranderen, heeft ze jarenlang gedaan met als gevolg dat ze overspannen en uitgeput was. Door zich uit te spreken in mijn praktijk, werd zij zich bewuster van haar eigen handelingen en gedrag. Ze ontdekte ook dat zij al dingen voor anderen opgelost had voordat ze om hulp werd gevraagd. De hulpvaardigheid die haar moeder had, was haar feitelijk aangeboren, maar was ook dat wat het onbewuste karma in stand hield. In het hierboven beschreven voorbeeld zien we dus het onvoorwaardelijke wegcijferen van moeder doorgegeven op dochter. En als we verder gaan graven zullen we dezelfde gedragspatronen bij groot- en overgrootouders ook terugvinden. De jonge vrouw begreep het in de eerste instantie niet. Ze vertelde dan ook dat haar moeder alles stilzwijgend tolereerde en zo was deze jonge vrouw juist niet, want ze had af en toe last woede-uitbarstingen en gooide er dan alles uit. Haar moeder daarentegen werd nooit boos. Ze had niet echt het idee dat ze daarin op haar moeder leek. Karmisch gezien worden alle niet uitgesproken of onverwerkte zaken doorgegeven aan de volgende generatie. We zien dus dat moeder alles stilzwijgend accepteerde. We mogen dan ook aannemen dat moeder zich niet gezien voelde. Ze zette zichzelf altijd op de laatste plaats. De dochter draagt een deel van deze onuitgesproken woede of machteloosheid uit, maar ook de emoties omdat zij zich niet gezien voelt. We zien in de gedragspatronen van de dochter dezelfde onvoorwaardelijke zelf-wegcijferende houding als bij de moeder.

Om het nog interessanter te maken moet ik benoemen dat wij de afgelopen tweeduizend jaar in onderdrukking geleefd hebben en ons opgelegd werd dat wij moeten gehoorzamen en ons onvoorwaardelijk weg moeten cijferen om te tonen dat we van de ander houden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we op collectief niveau uitgeblust zijn. Nu, met het nieuwe bewustzijn, gaan we dit steeds duidelijker zien en de noodzaak voelen om uit dit soort karma te stappen.

De jonge vrouw heeft de eerste stap gezet door te erkennen dat, als zij iets in haar leven wilde veranderen, de verandering van binnenuit moest komen en heeft daarom hulp gezocht.

Haar verdienste zal zijn dat haar kinderen beter in staat zullen zijn om op een gezonde manier voor zichzelf op te komen door niet alle verantwoording naar zich toe te trekken en op tijd nee te zeggen.

De eerste aanwijzing dat jouw bewustzijn aan het groeien is, begint met een onvrede over jouw huidige bestaan. In de eerste instantie zul je er, net als de jonge vouw, geen vinger op kunnen leggen waar jouw onvrede vandaan komt. Je gedachtes zullen zijn dat je alles hebt en je geen reden tot klagen hebt. De onvrede zal toenemen en zo af en toe kun je in huilen uitbarsten zonder echt een aanwijsbare reden te kunnen benoemen. Indien jij je (familie)karma wilt onderzoeken, kijk dan voor meer informatie en/ of het maken van een afspraak op www.paraholon.nl  of schrijf je in voor het aankomend webinar “de gevolgen van Familiekarma”Desiree G.E. van Toor

Astroloog & Researcher


Publicatie: Bloom.be 26 nov. 2020
Ja, ik wil dolgraag de Astrologische nieuwsbrief ontvangen !!