De laatste nieuwtjes over de planeten, horoscopen en alles op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling

Astroloog Desiree van Toor Publicaties

Volwaardige astrologie gaat dan ook verder dan alleen jouw sterrenbeeld in de krant of een tijdschrift. Het biedt een krachtige manier om niet alleen inzicht in persoonlijkheid en temperament te krijgen, maar ook de uitdagingen en kansen van het leven ten volste te leren benutten. Lees hieronder de planetaire invloeden op ons wezen en geniet van de fascinerende patronen die het universum ons laat zien.


Blijf op de hoogte van de laatste spiriutele en Astrologische verandering en schrijf je direct in voor de maandelijkse Astrologische forecasts. Deelname is uiteraard gratis. Ga na Astrologische Forecasts.

Geen tijd, bekijk dan de video's hieronder......

Veel kijk en leesplezier ­čśĆ

­čĺö Cyclus van voorouderlijk misbruik zichtbaar, Nieuwe maan in Maagd oppositie Nessus in Vissen 7 sept a.s.

Aangekomen in het laatste kwartaal van 2021, wat een jaar! Sterke, fluctuerende energie├źn, van heet naar koud, van extreem hoog naar intense diepten. Maar de piek hebben we nog steeds niet gehad. In de maand september zullen de energie├źn betrekkelijk rustig zijn in vergelijking met de maand augustus, waar we de intense en dramatische volle maan in het teken leeuw hadden, waar we de gelegenheid kregen om te onderzoeken waar ons hart en bezieling lag.

De overgang naar de nieuwe tijd brengt veel onrust met zich mee, wat zich dan ook in 2021 zou manifesteren door de sterk wisselende energie├źn. Wij zijn dan ook nog steeds op hele diepe niveaus die bijna niet te beredeneren zijn, karma aan het inlossen en we kunnen de schommelingen tussen de derde dimensie (de overtuigingen, angsten en emotionele afhankelijkheid) en de 5e dimensie (een geestelijk, onafhankelijk bestaan en individuele vrijheid) krachtig voelen.

Zeker met zoveel mentale energie doordat o.a. Mercurius dit jaar drie keer terugloopt in de intellectuele luchttekens. Daarnaast moeten we niet vergeten dat heel 2021 zich kenmerkt door de drie spanningsvelden die Saturnus (heer van karma, structuur, discipline, maar ook onze angsten) met de rebelse, chaos veroorzakende en bevrijdende Uranus vormt, waardoor de scheuren in onze fundering zichtbaar gemaakt worden en dit grote veranderingen, zowel op maatschappelijk niveau als op persoonlijk en emotioneel vlak, zal brengen.

2021 kenmerkt zich dan ook door diepe onrust, slapeloosheid en nervositeit. Zoals er op oudejaarsdag nog even snel van alles geregeld moet worden en nog even de laatst vergeten boodschappen in huis gehaald moeten en we dan vast komen te staan in de rij voor de kassa, zo zijn de energie├źn over heel 2021. Deze druk zal dan ook in oktober, november en december alleen maar verhogen. September is na de intense leeuwenmaand augustus relatief rustig te noemen. Ware het niet dat we nu een ronde voorouderlijke energie├źn kunnen gaan voelen. Deze energie zal de wonden van voorouders en vorige generaties naar het bewustzijn brengen om zelfs op cellulair niveau te kunnen genezen. Dit zijn de wonden die niet van dit leven zijn, maar ge├źrfd zijn van zowel onze aardse familie als onze zielenfamilie. We zullen ons deze maand mogelijk bewuster worden van het karma (de wet van oorzaak en gevolg) van de generatiecyclussen die niet per definitie prettig hoeven te zijn. We worden dan ook meer bewust van het karmische erfgoed van onze vorige generaties, onze ouders, grootouders en voorouders. De karmische ballast die wij mogelijk nog steeds met ons mee dragen en die ons tegenhoudt in onze verdere ontwikkeling. Maar door de mentale energie├źn die ook in de maand september erg actief zullen zijn, kunnen we er met meer logica en begrip naar kijken om vanuit dit nieuwe bewustzijn veranderingen aan te brengen.

Dit alles wordt dan ook veroorzaakt door de nieuwe maan in het op detail verzotte teken Maagd, waar wij onze emotionele behoeftes, maar ook onze emotionele blokkades onder het vergrootglas hebben liggen, recht tegenover Astroïde Nessus, die verbonden wordt aan misbruik in de ruimste zin van het woord, wat van generatie op generatie doorgegeven werd.

De nieuwe maan houdt altijd een nieuw begin in en omdat de nieuwe maan in Maagd valt, zal dan ook het thema gezondheid, zowel fysiek als emotioneel, belicht worden. Een uitstekende, helende nieuwe maan, die je de mogelijkheid zal geven om op verschillende vlakken te helen. Door de nauwe verbinding met Mars wordt er in de eerste week gevraagd om actie te ondernemen met betrekking tot jouw eigen welzijn. In plaats van heel vurig zijn, wat normaal bij Mars hoort, zullen we ons veel meer geaard voelen, nuchter en praktisch zijn. Belangrijk is om tijdens deze periode nieuwe intenties te zetten met het bewustzijn wat het verleden aangericht heeft, met Nessus in het collectieve en soms verwarrende teken Vissen. Een voorbeeld daarvan is de onderdrukking die van generatie op generatie doorgegeven is en opgeslagen is in jouw onderbewustzijn. Je kunt de eerste week van september intenties zetten dat jij het anders gaat doen om de volgende generatie te sparen voor het leed waar jij mee belast was. Met Mars (de planeet van actie, pionieren, en rechtvaardigheid) recht tegenover Nessus en even later recht tegenover Neptunus, kun je een aantal schokkende ontdekkingen over de bloedlijn waar je in bent geïncarneerd doen. Bijvoorbeeld dat een volledige familietak gedreven wordt door narcisme. Iets waar je je misschien voor die tijd niet bewust van was en waardoor je het gedrag van bepaalde familieleden als normaal hebt ervaren.

Met Mars in het detail geori├źnteerde teken Maagd, ben je geneigd om het onderste steentje naar boven te brengen en in oppositie Neptunes kan een extreem gevoel voor rechtvaardigheid geactiveerd worden en heb je met deze Joan of Arc energie├źn het gevoel je eigen kruistocht te moeten gaan voeren. Een voorbeeld daarvan is dat jij je bewust wordt dat in je hele bloedlijn, de moeders of vaders zich niet durfden uit te spreken en je nu het gevoel hebt om dingen van de daken te willen schreeuwen. Als wij ons niet bewust zijn, zal de lagere octaaf van deze transit gevoelens van depressie en doelloosheid kunnen veroorzaken. Word je overvallen door dit soort gevoelens en heb je het idee dat je in detail verzand door gepieker, dan wordt het serieus tijd om in actie te komen en je situatie te veranderen. Een eerste stap is bijvoorbeeld de natuur in te gaan of maak contact met dieren. Dit zal je onmiddellijk helpen te aarden en rust in je hoofd te krijgen. Het grote geluk tijdens deze nieuwe maan in Maagd, is de geweldig bevrijdende driehoek die de maan vormt met Uranus. Deze harmonieuze energie zorgt ervoor dat we los willen breken van onze emoties en we blokkades beter kunnen begrijpen, waardoor wij makkelijker emotioneel afstand kunnen nemen en daarmee makkelijker onze intenties voor de toekomst kunnen zetten. En met Mars in het praktische en aardse teken Maagd op avontuur uit willen gaan.

Tegelijkertijd met de nieuwe maan rond 5 en 6 september, zou je op een andere energielijn met Venus (de planeet van schoonheid, harmonie en verbinden) die een harmonieuze driehoek met Jupiter maakt, hele nieuwe, mooie en vooral spirituele vriendschappen aan kunnen gaan met meer gelijkgestemde personen. Omdat Jupiter nog steeds terugloopt, kan het zijn dat er iemand uit het verleden terugkomt en dat er overeenstemmingen bereikt worden. En dan hebben we nog een hele bijzondere gebeurtenis. Deze maand hebben we op 22 september de herfst Equinox. Enkele uren voor de Equinox hebben we een hele spirituele en gevoelige volle maan in het dromerige en collectieve teken Vissen, die vraagt om compassie, empathie en gevoel. De herfstequinox is als de zon kaarsrecht boven de evenaar staat. Op het tijdstip van de equinox is de lengte van dag en nacht overal op aarde gelijk. Behalve op de Noordpool en Zuidpool. Een heel belangrijk energetisch moment dat door de heksen, de druïden en de heidenen, die heel nauw met de natuur verbonden waren, groot gevierd werd als laatste oogstfeest Mabon. De herfst Equinox is het moment dat de natuur haar energie langzaam begint in te trekken en dit is het moment dat de winter inluidt. Precies vijf dagen na de volle maan in Vissen en de herfst equinox, zal Mercurius (ons verwerkingssysteem, de planeet van communicatie en handel) in het teken Weegschaal voor de laatste keer in 2021 terug gaan lopen. Deze gebeurtenissen op een rij zullen zich vertalen naar dat we ons wat meer terugtrekken in verbindingen. Wat meer zullen gaan reflecteren op onze eigen innerlijke houding met betrekking tot anderen.

Met Mercurius retrograde kan er van alles misgaan zoals misscommunicatie, afspraken die niet door gaan en verdwaalde berichten die niet aankomen. Wacht even tot ongeveer 18 oktober met het nemen van belangrijke beslissingen. Het kan namelijk zijn dat je nog niet alle informatie compleet hebt. In deze periode is het altijd belangrijk om wat meer je intuïtie te volgen in plaats van de ratio.

Tot slot zal rond 22 september Mercurius een spanningsveld met Pluto, de heer van de onderwereld, dood en wedergeboorte, vormen. Deze energie kan wat dwangmatig maken en ervoor zorgen dat je geconfronteerd wordt met onbewuste aandriften, zoals de macht en controle willen houden, waar juist gevraagd wordt om los te laten. Het goede nieuws is dan dat we op 23 september, met de uiterst diplomatieke Venus recht tegenover de rebelse planeet Uranus in het teken Stier, de mogelijkheid krijgen om uit situaties te stappen waar we te lang beleefd waren en geïncasseerd hebben om de vrede te bewaren. Hiermee kunnen dan ook heel plotseling banden op fysiek als wel op energetisch niveau verbroken worden, die niet langer jouw waarheid dragen. De laatste week van september zal zich kenmerken door een gevoel van bevrijding.

Indien je wilt werken aan onbewuste familiedynamieken kun jij je inschrijven voor de Unieke workshop " De Erfenis, familiekarma of familiedrama"


Auteur: Desiree G.E. van Toor

Copyright ┬ę Paraholon WTC


Ja, ik wil dolgraag de Astrologische nieuwsbrief ontvangen !!